Hogyan tudnám a betegségektől való fóbiát egymagam legyőzni?
Helyzet az, hogy vannak bizonyos súlyos betegségek, amiktől félek, és ha meghallom valahol, vagy rágondolok, már rosszul érzem magam tőle lelkileg, elszomorít.
Voltam 2 hete orvosnál, azt mondta, nincs esély arra, hogy elkaphattam volna. Ennek örültem, azt hittem a félelmem is eltűnik.
Viszont nem tűnt el. (régebben szorongásra szedtem antidepresszánsokat, kb 1-2 évvel ezelőtt) Ha jó kedvem van, de a betegségre gondolok, akkor egyből rossz kedvem lesz, félek, és előjön a "de mi van ha mégis elkaptam? mi van ha megfertőztem valakit?" stb gondolatok.
Mindig nyugtatni próbálom magam, hogy az orvos mondta a saját szájával, hogy nem kaptam el semmit, és mégsem használ. De miért?
MI váltja ki belőlem ezt a fóbiát? Hogyan tudnám legyőzni?
Pozitívan akarok gondolkodni, hogy tényleg boldog legyek, de egyszerűen nem megy ezektől a "kérdésektől", gondolatoktól.
Normális dolog az, hogy ha rágondolok az egyik betegségre, amitől félek, akkor rossz kedvem lesz, és félek? Vagy ez nem szokásos másoknál?
Hogyan tudnám egymagam legyőzni a fóbiát? (külföldön tanulok, bár itthon is vagyok néha, így nem tudok eljárni pszichológushoz). Gyógyszert meg nem akarok szedni, mert 2 évvel ezelőtt is az volt, hogy szedtem, utána jó volt, majd visszatért, mintha mi sem történt volna.
Hogyan tudnám ezt a félelmet, rosszullétet kezelni?
szia.
én 20 éves vagyokbés 6 éve hipochonder magas fokon.Borzasztó a rettegés,félelem nekemis minden napjaim keseriti meg.
Pl bpl belenyilal a jobb oldalamba és bepánikolok,hogy vakbél... vagy bármi fájdalmat érzek egyből neten keresgélek mi lehet...Néha jobban vagyok néha rosszabbul. Orvosokat már végig jártam.Kezeltek is xanax-al frontinnal eredménytelenül. nekem azt mondták MINDEN FEJBEN DŐL EL... nekem ez sem megy... csak a negatívat táplálom sajnos ...
Ha nincs idő pszichológusra, talán egy kineziológus is segíthet. Nála elég lehet 3-5 alkalom is, a tudatalattidat segítségül hívva jut el a probléma gyökeréig, és a kiváltó okot segít megszüntetni.
Ha mindenképpen egyedül akarod orvosolni a problémát, az sem lehetetlen szerintem, de nagyon tudatosnak és következetesnek kell lenned. Válassz magadnak egy olyan önkifejezési módszert, ami segít az érzelmeid kifejezésében. Valakinek ez a zenélés, másnak a rajz vagy az írás, esetleg a tánc. A félelmeidet írd ki/rajzold ki/zenéld ki/táncold ki magadból. Segíthet a meditáció, ha van rá lehetőséged, végezz el egy agykontroll tanfolyamot (itthon 2 hétvégés egy tanfolyam, de külföldön is több helyen elérhető magyar nyelven is). Ha egyedül próbálod megtanulni a meditációt, az is segíthet, a youtube-on keress rá az "agykontroll relaxáció" keresőszavakra, és biztosan találsz olyat, ami az egészséget erősíti. Kövesd az instrukciókat, relaxálj naponta 1-2-3 alkalommal, akár ugyanarra a szövegre, akár többfélére. Ha mindennap relaxálsz legalább egyszer, és időnként élsz az önkifejezés valamely fenti eszközével, a tüneteid garantáltan javulni fognak 1 hónap alatt, de még akkor se hagyd abba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!