Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ennek az irtózásnak van...

Ennek az irtózásnak van valami neve? Másnak is van ilyenje?

Figyelt kérdés
Nehéz leírni , mi is ez, de kíváncsi vagyok, más is irtózik-e az ilyen dolgoktól, pl. a bábos meséktől. Én kifejezetten ideges voltam Brekitől, vagy miss Röfitől, vagy a süni mese összes kis bábjától, vagy a star wars szőrös kis "medvéitől". De pl az olyan meséktől is "furán" érzem magam, amikbe ufók vannak, vagy deformált emberek vagy koboldok, sorolhatnám még. Ilyen pl az Elsüllyedt világok c. mese. Ebből egy részt sem láttam, csak pár részletet, de annyira visszataszító, hogy szabályos idegesség fogott el ha meghallottam a zenéjét. Fura érzéseket váltottak/ váltanak ki belőlem ezek a dolgok.. nem leszek rosszul, vagy nem lesz rohamom, de úgy érzem ha ezeket látom a tv-ben, azonnal el kell kapcsolnom, vagy el kell mennem onnan, mert ellenszenvet,idegességet váltanak ki belőlem. Úgy vettem észre, hogy legfőképp a bábos dolgok... itt vagyok lassan 20 éves, már nem olyan durván, de még mindig tart ez az iszony...mitől lehet ez?

2015. febr. 5. 13:48
 1/3 anonim válasza:

Automatonofóbia = báboktól, emberszerű figuráktól való félelem. Hasonló a pupafóbia, ami csak a bábokra vonatkozik. Érzéktelenítő terápiára kezelhető, többször szembe kell nézni a félelem tárgyával.

[link]

2015. febr. 5. 13:59
 2/3 anonim válasza:
Amúgy CGI animáció is kiváltja?
2015. febr. 5. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Én a béna rajzú gnom rajzú mesékre vagyok allergiás. Rühellem őket, és engem is idegesség fog el. Unoka öcséim szeretik őket, én meg kivagyok hogy azokat a vackokat kell nézni velük. Bár ez szerintem inkább csak hozzá szoktam a rendes és szép rajzú rajzfilmekhez.

Ma már szinte be se lehetne kapcsolni a TV-t mert szinte csak ilyenek mennek.

Amugy egy Példa. Most épp a Kenguk sorozatra várok, mert nosztalgiázok vele. De ez a manós gusztustalan rajzú mese megy előtte. Kínszenvedés kivárni míg vége lesz. Legszívesebben elkapcsolnám. De nem akarok lemaradni. Bár e Kenguk nak is elég fura a rajza.

2015. febr. 6. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!