Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl ideges természetű vagyok....

Túl ideges természetű vagyok. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Májusban vizsgák és én már most nem tudok aludni. ha valamilyen vizsga,felelés, doga van egyből izzadok, jéghidg a kezem és folyton pisilnem kell.
2010. febr. 7. 17:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Párologtass a szobádban narancs, citrom, vagy menta olajat, meglásd megnyugtat.
2010. febr. 7. 17:28
 2/13 anonim ***** válasza:
Relaxáció. Mondjuk Autogén tréning.
2010. febr. 7. 17:31
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

próbálj meg enyhe gyógyhatású nyugtatót szedni ( sedatív pc- valerina kapszula)-ezekhez nem fogsz hozzászokni, mondjuk én a sedatívot ajánlom az finom is és nekem mondjuk az jobban bevált:D

tenyérizzadás-solutio antisudorica ettől nem fog izzadni, tényleg hatásos, az izzadó felületett bekened és kész is:D

am próbálje gy kicsit megnyugodni, kicsit kapcsolj ki ne gondolj a vizsgákra

17/l ugyanilyen tünetek és ugyanekkor és szintén májusba vizsga:D

2010. febr. 7. 17:43
 4/13 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat<3

a solutio antisudorica csak tenyér izzadására jó vagy mindenhová?

2010. febr. 7. 17:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

NYUGTATÓT NE!!!

Valeriánához hozzá lehet szokni! Barbiturátot kevernek hozzá, csak nem verik nagydobra. Egyenes út az erősebb nyugtatókig! Hozzászoksz és nem használ az 1 db, aztán a 2 se, aztán a 4...Te meg azt hiszed, hogy jaj, milyen pánikolós vagyok, már ez az enyhe nyugtató se használ, valami erősebb kell. Közben meg csak elvonási tüneteid vannak, mert hozzászoktál a Valeriánához és attól vannak rosszulléteid. Végig kell csinálni, mint a drogosoknak, hogy le tudd tenni, izomrángás, szédülés, fülzúgás, erős vagy éppen gyenge szívdobogás, pokoli félelem, epilepszia közeli állapot. Ezt okozza a Valeriána egy idő után, persze ha nincs merszed végigcsinálni az elvonókúrát, el se jutsz az izomrángásig, hanem bekapsz belőle néhányat, aztán erősebb nyugtatót. A félelmekkel nem nyugtatókkal kell szembenézni, mert azok még erősebb félelmekbe visznek. Vizsgázni kell, minél többet, csak azért is, és el fog múlni a pánik. Az ismeretlentől félünk, ami nagyon sokszor megtörténik velünk és valójában nem rossz dolog, attól nem fogunk félni később. Én olyan lámpalázas voltam régen, hogy ha a legkisebb közösség előtt meg kellett szólalnom, a rosszullét határára kerültem. Megjártam a poklot. Aztán később beszéltem több száz ember előtt is. Humorral sok mindent le lehet győzni. És az is sokat segít, ha vizsga kezdetén elnézést kérsz, hogy nagyon izgulós vagy. Hidd el, már ettől jobban leszel. Egyébként én nem tudom, ettől van-e, de ha én sok ember előtt beszélek, annyira magával ragadom az embereket, hogy eláll a lélegzetük is. De ettől függetlenül utálom, és ha nem muszáj, nem szerepelek. Viszont már nem okoz álmatlan éjszakákat. Azt is be kell vallanom, nekem egy vallási közösség segített, és hit Istenben, sokáig meg voltam győződve róla, hogy Ő szabadított meg. Ma már inkább úgy látom, mivel hittem benne, azért sikerült. Ilyen szempontból majd mindegy, hogy magadban hiszel, vagy Istenben. Ha nincs elég önbizalmad, akkor meg csak annyit, hogy teljesen felesleges ennyire izgulnod. Annyira nem vagy fontos, amennyire gondolod, hogy mindenki rád figyel. Abszolút nem. A legtöbb embert nem izgatja különösebben a szereplésed. Ezért sincs semmi értelme, hogy úgy tegyél, mintha rajtad csüggene a világ szeme.

2010. febr. 7. 17:58
 6/13 anonim ***** válasza:

Lányok-fiúk, tényleg ne szedjetek fölöslegesen vegyszereket, abból jó nem sül ki.

A relaxáció kiváló dolog, és ennek eszközéül saját szakmámnál fogva a masszázst ajánlom. Vegyszermentes, természetes és hatásos módszer, mellékhatások nélkül.

2010. febr. 7. 18:05
 7/13 anonim ***** válasza:

igen, a solutio-t hazsnálhatos hómaljra tenyérre hátra is egyaránt

hmm visszatérve az előz hozzászolókhoz, én nekem kb úgy 2 éve alakult ki, hogy semennyire se tudok megszóllani és k*rv@ szarul vok. nos én kb ezt 1 évig bírtam ki, izzadás, remegés, szédülés, hányinger, vörösség, fejfájás na szal minden rossz ja és persze egy csomo egyes mivel nem feleltem nem tudtam elmondani és álamtalna átvirrasztott éjszakák

utánaolvatsma hogy mitől van ez (szociális fóbia) és mit lehetne tenni ellene, és megvettem a valerinát, nem sokat segített azért éttértem a sedatívra (xanaxot ajánlottak de azt hagytam mert az már kisebb dorg és ahhoz tényleg hozzálehet szokni), és elkezdtem szedni.

Nos most már ott tartok, hogy a tünetek sokkal lejjebb mentek ( de azért még vannak) aludni normálisan tudok, és motmár el is tudom mondani amit megtanultam és nem görcsölök rá annyira

és nem tudsz hozzászokni a sedatívra mivel gyógynövényes és felelés elött fél órával beveszek kettőt és jó

2010. febr. 7. 18:18
 8/13 anonim ***** válasza:

"és nem tudsz hozzászokni a sedatívra mivel gyógynövényes és felelés elött fél órával beveszek kettőt és jó"

Miért ez nem hozzászokás?

2010. febr. 7. 18:57
 9/13 A kérdező kommentje:
sztem ha hozzá lenne szokva akkor minden nap szedné, nem csak akkor amikor vizsga van vagy hasonló... aki pl drogozik...az nem csak akkor dorgozik amikor buli van hanem mindig. magyarul függő lett...a dohányos se csak akkor cigizik amikor ideges, hanem mindig... amúgy nyugtatóra én se gondoltam, max 1-2x ha már nagyon kész vagyok. azért gondoltam valamilyen teára vagy ilyesmikre.
2010. febr. 7. 20:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem attól hozzászokás valami, hogy naponta szedjük, hetente vagy alkalmanként.

Hanem attól, hogy egy adott probléma esetén mindig szükség van arra a bogyóra, vagyis, hogy muszáj olyankor beszednünk, mert másképp nem megy. Legyen az gyógynövény, nyugtató vagy drog.

Az csak egy szerencse, hogy vizsga csak 30 van egy évben (míg mondjuk emberek közé 500-szor kell menni, van aki ettől fél), de ha mindennap lenne, akkor minden nap kéne szedni?

2010. febr. 7. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!