Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindig onnan menekülnék, ahol...

Mindig onnan menekülnék, ahol éppen vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sehol sem érzem jól magam, semmilyen körülmények között. Az egész életemre jellemző volt, hogy máshová vágytam, nem leltem boldogságomat az adott körülményekben. Mindig azok a körülmények boldogtalanítottak, amik éppen körülvettek. Csak hogy érezzétek, hogy milyen súlyos ez nálam: néhány hónapja eladtam a lakásomat, mert minden boldogtalanságomat annak a lakásnak, annak a környéknek tulajdonítottam, így elköltöztem. Szokás szerint elterveztem, hogy új életet kezdek, tiszta lappal, eldobom régi életem. 5 hónapja lakom az új lakásban és máris azt érzem, amit az előzőben. Azért elég súlyos, ha valaki már a lakását is eladja a mentális zavarai miatt. Jó, nem történt katasztrófa, hiszen most is van lakásom, de akkor is nagyon súlyos ez az állapot. Nagyon szeretnék megszabadulni ettől az érzéstől, de nem tudom, mihez kezdjek. Nem vagyok igazán pszichiáter/pszichológus párti, meg pénzem se lenne rájuk. Azon kívül több olyan embert ismerek, akik csak eljárnak ilyen helyekre, akár évek óta, de semmit nem javultak, zabálják az anti-depresszánsokat, ami néha csak ront az állapotukon, egyszóval ezeket nem tartom megoldásnak. Évekkel ezelőtt én is jártam pszichiáterhez és a gyógyszer csak annyiban változtatott rajtam, hogy pár hónap alatt 15 kilót híztam. Ezen kívül tudom, hogy években mérhető, mire ilyen úton elér valamit az ember, de úgy érzem, nincs rá ennyi időm. Nagyon szorongok ettől az érzéstől, meg kell tőle szabadulnom. Mindig csak mennék és mennék, mindig máshová, messzire. Mit tanácsolnátok? Hogyan tudnék segíteni magamon? Valami olvasnivaló ezzel kapcsolatban? Hasonló helyzetűek véleménye?

2015. jan. 14. 15:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Vannak barátaid? Szeretnél beszélgetni? Nem vagyok pszichológus, de szivesen meghallgatlak :) Egy kis társaság segíthet
2015. jan. 17. 22:21
 12/12 anonim ***** válasza:
Haha! Jót mosolyogtam! :) Én mindig azt képzeltem, hogy ha nagyobb lakásba/házba költözöm, majd rendet tudok tartani, és mindennek lesz helye. Most a 3. - legnagyobb házban lakom, és rájöttem, hogy nem a lakás méretével van a problem, hanem velem..Azt is gondoltam, hogy az új környezetben majd jóban leszek mindenkivel, - ahogy az ámerikái álomfilmkben szokás, de mindenhol ugyanolyan szótlan vagyok, aminek következtében azt hiszik, hogy rohadt beképzelt vagyok, mert nem állok szóba senkivel. Pedig mindig ez az "új lap" dolog volt bennem is. De sajna nem a költözés a megoldás..De hogy mi... ? :D Azért jó, hogy másnak is van hasonló problémája. Igaz, ettől egyikünknek sem lesz jobb, de na.. :D
2015. jan. 19. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!