Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírok iskolába menni?

Nem bírok iskolába menni?

Figyelt kérdés
Nem akarok holnap iskolába menni. Egyszerűen nem bírom azt a nyomást, stresszt ami rajtam van. Épphogy nem bukok meg 1-2 tantárgyból, erre múlthéten a tanár bejelenti hogy hétfőn felelés, azoknak is kéne jobb jegyet produkálni akik szarul állnak.(és rám nézett)Ilyenkor elkezd arról beszélni hogy nem érti hogy egyesek miért járnak ebbe az iskolába, mikor a tescoban lenne a helyük, természetesen rám gondolt (megjegyzem csak 1-2 tantárgyból állok szarul a többi 4es, 5ös) Persze, tudom hogy tanulnom kellene de nem bírom már, hogy állandóan így megaláz. Be sincs kedvem menni. Múltkor pl. megkérdeztem a padtársamtól hogy mi van a táblára írva, mert nem láttam. Erre rám ordít hogy mi a ****-ért beszélek, tőle is meglehet kérdezni. Itt kb. majdnem elsírtam magam, nem bírom ha valaki bunkón esetleg ordítva szól hozzám. Mindenki úgy kezel mint egy hülyegyereket, aki nem tud beszélni. Csendes vagyok meg minden, de beszélek, elég sokat is csak nem éppen velük. Ezt is utálom hogy megvagyok különböztetve a többiektől. Mindenki úgy néz rám hogy: óó itt ez a csicska amelyiket még sose hallottuk beszélni. Egész hétvégén itthon segítettem, fáradt vagyok, nem tudom már megtanulni holnapra az anyagot. Ha holnap bemegyek biztos hogy elsőként hív ki, nem fogok tudni semmit, megint beszól hogy nekem nincs itt a helyem. Holott ha nem piszkálna agyon talán még mernék/tudnék is tanulni az órájára, csak mindig én vagyok a célpont, pedig nem ártottam neki semmit. Most vagyok 9.-es szóval elég sokáig kell együtt tengetnem a napjaimat. Tudtok valami megoldást javasolni hogyan éljem túl? Illetve hogy hogyan ússzam meg, hogy ne kelljen iskolába mennem.
2015. jan. 11. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
És mégis mit gondolsz egyetemen majd hogy fogsz boldogulni? Este 7 óra van, simán megtanulod az anyagot holnapra. Pihenj egy fél órát, aztán kezd el. Itt nem arról van szó, hogy nem vagy rá képes, hanem k.urva lusta vagy. Mondd a hülye kifogásaidat másoknak... Örülnék, ha ennyi bajom lenne...
2015. jan. 11. 18:41
 2/11 anonim ***** válasza:
17%
Én is nekiállok még ma egy anyagnak. Igaz egyetemi vizsgára kell, de akkor is. Csak rá kell szánnod magad és odafigyelni, nagyjából megtanulni. Egy középiskolás órai anyag nem olyan nagy terjedelmű, szóval 8-tól tanulj egy órát, legalább a kettes, tudod. :D
2015. jan. 11. 18:46
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is állj neki, tanuld meg, holnap felmondod jól annak a majomnak, aztán bekaphatja...
2015. jan. 11. 18:46
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Hasfájós-vírusos járvány van, esetleg ezt bevethetnéd. Amúgy meg mond ezt el a szüleidnek, hogy hogyan beszél veled ez a tanár, aztán ők majd szólnak a sulinak. Vagy menj direkt az agyára, jelentkezz állandóan és egy idő után rá fog unni, aztán békén hagy. Nekem is volt olyan tanárom aki állandóan cseszegetett, de aztán alaposan az agyára mentem és békén hagyott. Amúgy meg ha az osztálytársaid ilyen barmok nem éri meg velük foglalkozni. Én is 9. osztályos vagyok és már 2x hallgattam végig ahogy kibeszéltek, mert azt hitték nem hallom, és jókat mosolyogtam. Mikor végeztek a kibeszéléssel szembe találták magukat velem, én pedig csak néztem rájuk és mosolyogtam. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha hallgatsz, akkor legtöbbször te jössz ki jól az ilyen dolgokból. 15/L
2015. jan. 11. 18:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért kell ezt mondani ennek a lánynak hogy lusta..

Én is kilencedikes vagyok és ez a lány ötször jobb tanulo nálam

És megtudom érteni hogy milyen rossz hogy egy tanár igy ellenne van..

Pont hogy neki nem lenne helye abban az iskolában ha tényleg így bánik vele

2015. jan. 11. 18:51
 6/11 anonim ***** válasza:
53%

Ha fáradt is vagy, szerintem próbáld meg megtanulni, hadd lássa a tanár, hogy te megtanultad és nem lesz majd mibe belekötni. Nekem is volt hasonló tanárom, meg kell mutatni neki, hogy rád aztán nem hat, mondhat bármit.

Még korán van, egy keveset próbálj meg tanulni.

2015. jan. 11. 18:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok lusta. Nagyon jól megtudom tanulni az anyagokat rövid idő alatt is, csak nem látom az értelmét :) Még téli szünet előtt kihívott felelni hogy javítsak. Tök magabiztosan mentem ki, mert számítottam arra hogy engem hív ki, ezért tanultam. Elkezdtem mondani, és mindig megállított, belém kötött és amikor megálltam 1 fél másodpercre gondolkozni, akkor elmondta helyettem a fél anyagot és nem hagyott beszélni. Miután "végeztem" gúnyos mosollyal annyit mondott, hogy "Hát ez nem lesz jobb egy 2-esnél :))))", én meg ugyanolyan gúnyosan visszamosolyogtam rá és bólintottam. Nem is tudtam semmit szólni, utána könnyezett is a szemem. Hogy lehet ilyen szemét hogy kihív felelni de nem ad szót?! A barátnőmnek is felmondtam óra előtt tökéletesre, sikerült is volna, ha nem mondja el helyettem a kedves Tanár Úr... :@
2015. jan. 11. 19:07
 8/11 anonim ***** válasza:
53%

Én alapvetően jó kapcsolatot ápoltam a tanárokkal a gimiben, de azért velem is előfordult, hogy kellemetlenül jött ki valami. Pl egy tanár olyat mondott rólam a hátam mögött, ami erős túlzás volt az igazsághoz képest és azoknak akik hallották ezt, semmi közük nem volt hozzá. Szóval diszkrécióból egyes. Én úgy orvosoltam a dolgot, hogy odamentem az ofőmhöz, megkértem, hogy amikor ráér majd beszéljünk egy kicsit és előadtam neki. Mindezt azért, mert az ilyesmi a normális osztályfőnököknél a feladatkörbe tartozik. Más osztálytársamnak is próbált segíteni, ha összetűzése volt egy tanárral. Szóval ha jó fej az ofőd, menj és beszélj vele. Ez egy hosszútávú megoldás lehet, de a holnapodon valószínűleg nem segít, sajnálom. De próbáld megvédeni magad, ha olyan szituációba kerülsz, mert ritka, hogy más véd meg téged. Tudom, nem egyszerű, én se vagyok a mestere ennek.

Ha az ofőd nem jó fej, akkor lehet próbálkozni másik tanárral esetleg, aki kedves hozzád, bár az ofő jobb megoldás. Ami még segíthet, az az, ha esetleg konkrétan ezzel a tanárral próbálsz meg beszélni. Nem szemtelenül, nem sértetten, csak okosan és tisztelettel. Mondd el neki, hogy nagyon elkeserít téged, hogy úgy érzed, hogy utál téged és nagyon sajnálod, ha tettél valaha is bármit, amivel ezt elérted, mert neked nem volt ilyen szándékod. Igaz, hogy ő a tanár és te vagy a diák és ezért nem jó nagy arcúnak lenni egy ilyen beszélgetésben, de mindketten emberek vagytok, egy nyelvet beszéltek és talán sikerülne megértenetek is egymást. De ezt azért csak óvatosan és okosan.

Szóval én azt mondom, hogy a holnaptól függetlenül ahhoz, hogy bármi változzon, valakivel beszélned kell. A szüleiddel is beszélhetsz, ha a tanárokkal esélytelen. De attól, hogy nem teszel semmit, esetleg elkezdesz lógni, semmi se lesz jobb. Próbáld megoldani a problémát és meglátod, később sikeresebb leszel, mint azok akik sose választották ezt az opciót! Sok sikert!

2015. jan. 11. 19:21
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Én is megjártam ezt az utat, amit te. Mindez középiskolában teljesedett ki a Matematika órákon. Ha nem tudtad az anyagot, akkor kaptál egy mínuszt. Öt mínusz pedig egy elégtelent jelentett. Egy órán volt, hogy háromszor is kihívott a táblához úgy, hogy tudta, fogalmam sincs az anyagról. Két óra alatt össze is jött az elégtelen.

Első év végén megvágott matekból, szüleim bementek, leszedték róla a keresztvizet és pótvizsgán átengedett. Utána többször mondta, hogy én kisegítő iskolába vagyok való, meg bohócot csinált belőlem az egész osztály előtt. A többi óra sem ment annyira, de ez kifejezetten problémás volt. Az osztálytársaim meg szerettek szívatni, és megalázni... szóval sokszor én is pszichoszomatikus tüneteket produkáltam. Lázas lettem, hánytam, hasmenésem volt, stb. Nem akartam iskolába menni...

Végül negyedikben elkezdtem járni egy matektanárhoz, mert az érettséginek sikerülnie kellett. A matektanár megpróbált szopatni, nem jött össze neki, végül le is szállt rólam és az egyik legjobb érettségit írtam matekból. Én a többi tárgyból is bukdácsoltam, de azok is minimum négyesre sikerültek és szóbeli végén mindenki meglepődött rajtam és azt kérdezték, hogy eddig takaréklángon égtem?

Végül egyetemre jártam és most fogok diplomázni egy (nem büfé) mérnöki szakon.

Javaslatom az, hogy még most nagyon gyorsan menjél el gyerekpszichológushoz, mert még könnyen tudsz változtatni és ingyen kapsz segítséget. Ő majd tanácsokat ad és segít átvészelni az ilyen szar helyzeteket. Ha nem kezeled a dolgot később, egyetemen nagyon rossz lesz, mert úgy nem lehet tanulni, hogy meg akarja magát ölni az ember (te lehet, hogy még nem akarod, de majd fogod ha nem változtatsz) és mellette alig bír reggelente már felkelni az ágyból... Kérjél segítséget légyszíves.

2015. jan. 11. 20:23
 10/11 anonim ***** válasza:
53%
9-es respect haver! :D
2015. jan. 11. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!