Nem bírok iskolába menni?
Nem tudom miért kell ezt mondani ennek a lánynak hogy lusta..
Én is kilencedikes vagyok és ez a lány ötször jobb tanulo nálam
És megtudom érteni hogy milyen rossz hogy egy tanár igy ellenne van..
Pont hogy neki nem lenne helye abban az iskolában ha tényleg így bánik vele
Ha fáradt is vagy, szerintem próbáld meg megtanulni, hadd lássa a tanár, hogy te megtanultad és nem lesz majd mibe belekötni. Nekem is volt hasonló tanárom, meg kell mutatni neki, hogy rád aztán nem hat, mondhat bármit.
Még korán van, egy keveset próbálj meg tanulni.
Én alapvetően jó kapcsolatot ápoltam a tanárokkal a gimiben, de azért velem is előfordult, hogy kellemetlenül jött ki valami. Pl egy tanár olyat mondott rólam a hátam mögött, ami erős túlzás volt az igazsághoz képest és azoknak akik hallották ezt, semmi közük nem volt hozzá. Szóval diszkrécióból egyes. Én úgy orvosoltam a dolgot, hogy odamentem az ofőmhöz, megkértem, hogy amikor ráér majd beszéljünk egy kicsit és előadtam neki. Mindezt azért, mert az ilyesmi a normális osztályfőnököknél a feladatkörbe tartozik. Más osztálytársamnak is próbált segíteni, ha összetűzése volt egy tanárral. Szóval ha jó fej az ofőd, menj és beszélj vele. Ez egy hosszútávú megoldás lehet, de a holnapodon valószínűleg nem segít, sajnálom. De próbáld megvédeni magad, ha olyan szituációba kerülsz, mert ritka, hogy más véd meg téged. Tudom, nem egyszerű, én se vagyok a mestere ennek.
Ha az ofőd nem jó fej, akkor lehet próbálkozni másik tanárral esetleg, aki kedves hozzád, bár az ofő jobb megoldás. Ami még segíthet, az az, ha esetleg konkrétan ezzel a tanárral próbálsz meg beszélni. Nem szemtelenül, nem sértetten, csak okosan és tisztelettel. Mondd el neki, hogy nagyon elkeserít téged, hogy úgy érzed, hogy utál téged és nagyon sajnálod, ha tettél valaha is bármit, amivel ezt elérted, mert neked nem volt ilyen szándékod. Igaz, hogy ő a tanár és te vagy a diák és ezért nem jó nagy arcúnak lenni egy ilyen beszélgetésben, de mindketten emberek vagytok, egy nyelvet beszéltek és talán sikerülne megértenetek is egymást. De ezt azért csak óvatosan és okosan.
Szóval én azt mondom, hogy a holnaptól függetlenül ahhoz, hogy bármi változzon, valakivel beszélned kell. A szüleiddel is beszélhetsz, ha a tanárokkal esélytelen. De attól, hogy nem teszel semmit, esetleg elkezdesz lógni, semmi se lesz jobb. Próbáld megoldani a problémát és meglátod, később sikeresebb leszel, mint azok akik sose választották ezt az opciót! Sok sikert!
Én is megjártam ezt az utat, amit te. Mindez középiskolában teljesedett ki a Matematika órákon. Ha nem tudtad az anyagot, akkor kaptál egy mínuszt. Öt mínusz pedig egy elégtelent jelentett. Egy órán volt, hogy háromszor is kihívott a táblához úgy, hogy tudta, fogalmam sincs az anyagról. Két óra alatt össze is jött az elégtelen.
Első év végén megvágott matekból, szüleim bementek, leszedték róla a keresztvizet és pótvizsgán átengedett. Utána többször mondta, hogy én kisegítő iskolába vagyok való, meg bohócot csinált belőlem az egész osztály előtt. A többi óra sem ment annyira, de ez kifejezetten problémás volt. Az osztálytársaim meg szerettek szívatni, és megalázni... szóval sokszor én is pszichoszomatikus tüneteket produkáltam. Lázas lettem, hánytam, hasmenésem volt, stb. Nem akartam iskolába menni...
Végül negyedikben elkezdtem járni egy matektanárhoz, mert az érettséginek sikerülnie kellett. A matektanár megpróbált szopatni, nem jött össze neki, végül le is szállt rólam és az egyik legjobb érettségit írtam matekból. Én a többi tárgyból is bukdácsoltam, de azok is minimum négyesre sikerültek és szóbeli végén mindenki meglepődött rajtam és azt kérdezték, hogy eddig takaréklángon égtem?
Végül egyetemre jártam és most fogok diplomázni egy (nem büfé) mérnöki szakon.
Javaslatom az, hogy még most nagyon gyorsan menjél el gyerekpszichológushoz, mert még könnyen tudsz változtatni és ingyen kapsz segítséget. Ő majd tanácsokat ad és segít átvészelni az ilyen szar helyzeteket. Ha nem kezeled a dolgot később, egyetemen nagyon rossz lesz, mert úgy nem lehet tanulni, hogy meg akarja magát ölni az ember (te lehet, hogy még nem akarod, de majd fogod ha nem változtatsz) és mellette alig bír reggelente már felkelni az ágyból... Kérjél segítséget légyszíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!