Rivotril hosszútávon?
Most lettem átállítva Frontinról Rivóra, és azt kell mondjam sokkal jobban vagyok. Szociális fóbiám van (meg generalizált szorongás, meg minden mi jó :D ) és ez alatt a pár nap alatt nagyon sokat segített rajta a Rivó. Mertem szólni olyan emberekhez akikhez amúgy nem mertem volna, nem kezdtem pánikolni ha bevásárlásnál a pénztáros beszélgetést kezdeményezett.
Ez a hatása megmarad hosszútávon is? Illetve a hosszútávú szedésének mik a hátrányai? (Nem ilyenekre lennék kíváncsi, hogy "zombi leszel" meg "járjál asztrokinezológikus meditációra inkább" hanem valódi tapasztalatokra.). Mennyire nehéz róla a lejövetel, mondjuk a Xanaxhoz/Frontinhoz viszonyítva?
Mandulavirág: Miért ne akarnám hallani, én is elkezdtem terápiára járni, reméljük hasznos lesz. A gyógyszer nyilván tünetet csillapít, tudom, hogy terápiával fel lehet tárni a tünetek okát azért is kezdtem el.
Mindenkinek köszöntem a válaszokat, mentek a zöldpacsik! :)
Én 3x2mg-ot szedek,ezelőtt Ataraxot szedtem,sokkal jobban érzem magam. Prbóáltak leszoktatni,de nem ment könnyen,depis lettem,mindentől féltem,nem mertem megszólalni,stb.Azóta ugyanúgy szedem a Rivotrilt,mint azelőtt.
Az én diagnózisom generalizált szorongás,egyéb kevert magatartás és emocionális zavar,szociálisfóbia,tömegiszony,depresszió és még pár dolog.
"Nem ilyenekre lennék kíváncsi, hogy "zombi leszel" meg "járjál asztrokinezológikus meditációra inkább" hanem valódi tapasztalatokra."
Bocsi, ezt értelmeztem kicsit félre... :-\ Az jó, ha jársz valakihez. Javaslom még a SOTE-t, jó, sémaközpontú pszichoterápia van, heti 2x beszél veled a terapeutád. Én 2x voltam ott, 4 hetes, kórházas, be kell feküdni. Júliusban megyek vissza megerősítésre, de inkább lezárni azt a terápiát, amiben most vagyok. Heti 1x járok pszichológushoz. Ami sokat segített a SOTE-n az a sématerápiás rész, sémakártyát azóta is írok, segít átlátni a helyzetet. Ha nem szereted a csoportos terápiát, lehet nem jó, bár én utálom a csoportosat, ezt viszont nagyon élveztem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!