Véleményetek szerint hosszútávon melyik okozhat szellemi
leépülést?
Figyelt kérdés
Szeretem a rajzfilmeket, meséket, és a japán animéket is, ezért sokat nézem ezeket, igaz, 19 éves fiú vagyok, ezért sokszor megkapom, hogy majd jól elbutulok. Igen ám, de ezt olyanok mondják, akik az RTL-t és társait nézik éjjel-nappal és a facebookon lógnak. A kérdésem az, hogy melyik a károsabb életforma, és hogy valóban okozhatnak a mesék leépülést?
2013. máj. 28. 22:39
1/4 anonim válasza:
Hát ha az animék szellemi leépülést okoznak, akkor én már agyilag zokni lennék, bár ez attól is függ, milyen típusú/műfajú animét néz az ember. Az RTL-en is vannak agyzsibbasztó műsorok, amik tényleg elbutítják az embert, pl. Éjjel-nappal Budapest és társai, bár lassan a brazil szappanoperává egyszerűsödő Barátok közt is ide sorolható. Sokan azt mondják, az animék bugyuták és tele vannak erőszakkal, nézz meg egy RTL-en adott amerikai rajzfilmet, azok is totál tele vannak agresszióval, szerintem nem érdemes így összehasonlítani őket
2013. máj. 28. 22:49
2/4 anonim válasza:
Szerintem az animéktől nem lehet elbutulni, nagyon sok komoly mondanivalójú anime létezik.
Az elbutulás meg egyénfüggő is, ha valakit ennyire befolyásol egy műsor, annak mindegy mit néz, hatni fog rá.
2013. máj. 28. 23:28
3/4 anonim válasza:
A nem megfelelő használat okoz szellemileg leépülést.
Az okoz szellemileg leépülést, ha a látottakkal azonosulsz. Ha azonosulsz BK Miklóssal, vagy xy animéből xy-al, az nem lesz túlzottan hasznos a számodra. Ezeknek az anime meséknek egyébként abban rejlik a legnagyobb problémája, hogy a nézők általában elhiszik, hogy ők mások, mint a többiek, hogy ők különlegesebbek valamilyen szempontból, stb... Láthatóan te is ebbe a hibába estél!
2013. máj. 29. 09:36
4/4 anonim válasza:
az animékat nem ismerem
a (magyar nép) mesék, kifejezetten bölcsek, és tanítanak.
Vannak gyerekeknek kitalált gagyi mesék, amik a fogyasztói társadalom felépítését célozzák. na. azokat ne nézd !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!