Voltam pszichológusnál, azóta fura gondolatok járnak a fejemben. Miért?
Hát suliban én sem beszélek sokat, de ezért nem küldtek pszichológushoz. Nem hinném hogy azt gondolja hülye vagy, egy alkalom után nem is tud megismerni.
Nyugodtan menj el legközelebb, jobb kibeszélni a problémákat, egy idő után meg biztosan oldottabb lesz a hangulat.
Milyen diagnózist állított fel?
Hidd el, nem nézett hülyének.. én is mindig így érzem, de ez nem igaz. :)
Egyébként már te is mondod a kérdésed megoldását. Azt mondod, hogy félsz másokkal beszélni, ez stresszt jelent számodra, nem jó érzés. Szerintem ebből levonható a következtetés, hogy ha valakivel mégis beszélsz, legyen az Mari néni vagy egy pszichológus, az az elején ugyanúgy nem lesz könnyű és kellemetlen gondolatokat, kétkedést vált ki belőled. Szóval az tök jó, hogy elkezdtél azon gondolkozni, miért érzel így, csak nem arra kéne szorítani a témát, hogy miért érzel így a pszichológus után. Szerinted, ha egy másik embernek mondtad volna el nem kételkednél ugyanígy? Emiatt felesleges hátraarcot csinálni. Egyedül akkor érdemes otthagyni a szakembert már az elején, ha kifejezetten úgy érzed, hogy valami miatt unszimpatikus, nem bíznál meg benne soha, vagy hasonlók. De ha ilyesmi nem áll fenn, ne hagyd abba egyetlen alkalom után szerintem.
Egyébként gyanítom, hogy önbizalomhiányod lehet. Az okoz ilyen kétkedést. És nyugi, a pszichológus azért van, hogy ne nézzen hülyének. Neki az a feladata, hogy ami számodra probléma, azt ő segítsen megoldani. De ha tartósabban fenn áll ez az érzés a terápia után, akkor érdemes bevinni a témát egy ülésre, hátha az ő segítségével könnyebben megérted ezeket az érzéseket és a bizonytalanságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!