Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kérhetem egy személy jelenlété...

Kérhetem egy személy jelenlétét pszichológusnál?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz járok és az érdekelne, hogy kérhetem azt, hogy a legjobb barátnőm egyszer be jöjjön velem? Számomra fontos lenne, mivel a közelében nyugodt vagyok és ő is szeretne segíteni, meg szeretné érteni, hogy mi is zajlik le bennem, de nem tudom, hogy ilyet lehetne-e kérni.

Előre is köszönöm a választ!

2014. nov. 21. 18:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg akihez jársz? Most mi honnan tudjuk a választ? Nem rajtunk múlik.
2014. nov. 21. 18:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Kérheted. És ha erre kéred a pszichológusodat, akkor megbeszélitek miért szeretnéd, esetleg talán azt is, hogy mit vársz ettől. A pszichológus mérlegel és vagy könnyűszerrel belemegy, vagy azt mondja, hogy nem tanácsolja. Ha pedig nem tanácsolja, valószínűleg még akkor is közölheted, hogy te mindenképp akarod. Megbeszélitek miért igen miért nem és a végén születik egy döntés.

Az, hogy mi a pszichológusnak a reakciója a kérésedre olyannyira meghatározhatatlan, hogy ne várj tőlünk jóslatot erre. Tőled függ, a barátnődtől függ, a problémádtól függ, az indokaidtól függ... Túl sok mindentől. Tényleg ugyanúgy lehetséges az, hogy remek ötletnek tartja, mint az, hogy nem tanácsolja. Beszéljétek meg!

2014. nov. 21. 19:51
 3/3 homo ludensz ***** válasza:
Azt megítélni innen nem tudom hogy milyen mélységű a terapeuta - beteg (gyógyulni vágyó) kapcsolat közöttetek de akár milyen testi s lelki jó barátnők vagytok azzal akit be szeretnél vinni harmadiknak sokkal felszínesebb lesz a beszélgetés. Két ember között mire kiépül egy feltétel nélküli bizalom (nem barátkozás!) az is idő és nagyon esetleges. Egy harmadik személy ezt minden jó szándéka ellenére megbontaná és felületes társalgássá válna a terápia.
2014. nov. 21. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!