Szociális szorongásból hogyan jöjjek ki gyógyszerek nélkül?
Már négy hónapja járok terápiára, de eddig nem vettem észre nagyobb változást, apróbbakat talán igen. De ugyanúgy megvan a szorongásom az összes helyzetben, amelyben eddig is volt.
Kérlek adjatok tanácsokat. :(
nekem is ugyanez a problémám, mint neked. Én úgy próbálok küzdeni ellene, hogy viselkedés minták után kutatok, és megpróbálom őket alkalmazni! Sokáig például problémám volt, hogy kinek hogy köszönjek. Tegezzem vagy magázzam? Szorongok, ha valakivel kettesben kell maradnom és társalognom kell vele, utálom ha középpontba vagyok és rám figyelnek, ha fontos dolgot kell közölnöm stb, szóval szerintem nagyjából hasonló cipőben járunk. én úgy gondolom, hogy ez az ítélőképesség helytelen működése és a döntésképtelenségem miatt van, emiatt határozatlan vagyok és teljesen kihat a viselkedésemre is.
szerintem úgy lehet gyógyszer nélkül kijönni belőle, hogy lazítassz egy picit a gátlásaidon, ne adj annyit arra hogy mit gondolnak rólad mások, próbálj meg határozottabban dönteni, ne félj a következményektől és hogy rosszul döntesz.
nem vagyok alkoholista!!! 4-5 havonta 1x vagyok berúgva, DE olyankor feloldódnak a gátlásaim, és úgy érzem hogy teljes ember vagyok, mert nem számít hogy mások mit gondolnak, és olyanokat megteszek, amik máskor a gondolatomban maradnak és nincs merszem megtenni. szóval ezekből a tapasztalatokból szűrtem le hogy milyen változásokra lenne szükségem. nem tartok túlságosan előre vele, én is csak apróbb előrelépéseket veszek észre magamon, de azért érzem hogy fejlődök, és egyre több olyan szituáció van, amiket megtanultam kezelni és már nem érzek szorongást ha benne vagyok.
szívesen meghallgatom a te tapasztalataidat is, vagy bármit ami ezzel kapcsolatos, ha szeretnél róla beszélgetni, mert kíváncsi vagyok rá én is :)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!