Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális szorongásból hogyan...

Szociális szorongásból hogyan jöjjek ki gyógyszerek nélkül?

Figyelt kérdés

Már négy hónapja járok terápiára, de eddig nem vettem észre nagyobb változást, apróbbakat talán igen. De ugyanúgy megvan a szorongásom az összes helyzetben, amelyben eddig is volt.

Kérlek adjatok tanácsokat. :(

2014. dec. 30. 10:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kognitív viselkedésterápiát meg lehet próbálni képzett terapeutával, ez segíthet.
2014. dec. 30. 20:07
 12/21 A kérdező kommentje:
A pszichológusom azt alkalmaz, de nem tudom terapeuta-e. :(
2014. dec. 30. 20:10
 13/21 anonim ***** válasza:
Egyénfüggő hogy kinek mikor (hány hónappal kezdés után), mennyire, milyen mértékben segít a kognitív viselkedésterápia, mivel a problémák is egyéniek, valamint a lelki folyamatok is.
2014. dec. 30. 20:19
 14/21 A kérdező kommentje:
Nagyon félek, annyit harcoltam meg küzdöttem ezzel. Nem hiszem el, hogy hiábavaló volt.. :(
2014. dec. 30. 20:21
 15/21 anonim ***** válasza:

"házi feladatokat" kapsz tőle? Például hogy milyen dolgokon gondolkodj el, naponta gyakorolj bizonyos szituációkat és az ezzel kapcsolatos érzéseket írd le, stb...

Ha nem szokott ilyen történni, mondd el neki, hogy adjon apróbb feladatokat hogy naponta tudd gyakorolni (először csak kicsiben) a számodra szorongást keltő helyzeteket...

Legfontosabb a napi tudatos gyakorlás.

2014. dec. 30. 20:23
 16/21 anonim ***** válasza:
Soha semmi sem hiábavaló...
2014. dec. 30. 20:24
 17/21 anonim ***** válasza:
Pár hónapja valami olyasmit hallottam, hogy valaki, aki ettől a lelki problémától szenvedett, írt egy könyvet, hogy segítsen világszerte az ilyen problémákkal élőkön. Sajnos többre nem emlékszem, nem tudom visszaidézni hogy miről is volt szó, de hátha megtalálható valahogy.
2014. dec. 30. 20:30
 18/21 A kérdező kommentje:

Igen, volt már pár házi feladatom. Privátban leírom, hogy mik, ha érdekel...

Utolsó. Szerintem te arra gondolsz, amit a pánikbetegségről írtak. :)

2014. dec. 30. 21:19
 19/21 anonim ***** válasza:

Igen, érdekelne.

utolsó és előzőek is én voltam #11-től kezdve. :-)

2014. dec. 31. 07:38
 20/21 A kérdező kommentje:
Írtam. :)
2014. dec. 31. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!