Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy alig beszélek?

Miért van az, hogy alig beszélek?

Figyelt kérdés

Én olyan ember vagyok, aki szinte csak akkor beszél ha kérdezik. Én nem hozok fel témát, mert nem jut eszembe szinte semmi, nem tudok történeteket mesélni. Pedig szeretnék beszélgetni az emberekkel. Kifejezni se nagyon tudom rendesen a problémáimat. Ez miatt nincsen barátaim, barátnőm se volt még, 26 éves létemre. Nem merek közeledni az emberekhez, azt se tudom, hogy kell. Minden egyes nap azon kesergek, hogy egyedül vagyok.

Kérlek segítsetek, hogy lehetne legalább kicsit megváltoznom.

Még annyit, hogy zavarba, feszült is vagyok az emberek előtt.

2014. dec. 26. 22:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Voltal mar pszichologusnal?
2014. dec. 26. 22:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem voltam, elmenni se merek.
2014. dec. 26. 23:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha gondolod irhatsz priviben
2014. dec. 26. 23:17
 4/10 anonim válasza:
Hasonló cipőben járunk. Annyi a különbség, hogy én 25 éves vagyok és pár éve volt egy barátnőm. Szakítás után azt hittem innen könnyebb lesz és bármikor találok valakit magam mellé. Hát nem egészen így történt... Magányomban sok hülyeséget csináltam. Barátaim jó részét elveszítettem mivel eléggé elzárkóztam a külvilágtól. Lényegében csak dolgozni járok. Utálom a munkám. Nem is fejlesztem magam, hogy esetleg tudjak váltani. Így eluralkodott rajtam a depresszió is. Nem tudok idegen emberekhez közeledni se. Azért írtam ide Neked, mert látom nem vagyok egyedül. Talán próbálkozhatnák egymás és aki még hajlandó Nekünk válaszolni, azok segítségével kilábalni ebből az állapotból. Üdv, Peti
2014. dec. 26. 23:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Gyakorolni kell, nincs más út. Vállalni a kudarcokat és tenni rá, hogy ki mit gondol. Vagy így maradsz örökre. Melyik ijeszt meg jobban az a kérdés.
2014. dec. 27. 04:04
 6/10 A kérdező kommentje:

okean

Jobban félek, hogy így maradok magányosan egyedül.

Van itt valaki, aki Pécsi, és barátkozni akar annak örülnék.

2014. dec. 27. 10:25
 7/10 anonim válasza:
Mert gondolom legtöbbször otthon ülsz, nem történik veled semmi különös. Mozdulj ki, kezdj el olyan dolgokat, ami érdekel. Lehetőleg valami társas tevékenységet pl. sportolj valamit, iratkozz be egy nyelv- vagy tánctanfolyamra stb.
2014. dec. 27. 14:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Valóban otthon ülök, csak dolgozni járok. Kerékpározni szoktam még, de azt is egyedül. Depressziós vagyok, semmi sem érdekel. Akiket szerettem meghaltak. Semmi motivációm sincs, amiért érdemes lenne élnem.
2014. dec. 27. 15:06
 9/10 anonim válasza:
Én velem ugyanez van és 15 éves vagyok..
2014. dec. 27. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem azért élünk, mert érdemes. Ne azért akarj valamit csinálni, mert akkor valami lesz vagy értelme lesz, hanem csak kezd el értelem nélkül. #7 nagyon klassz dolgokat írt. Emberek közé kell menned. Mert csak ott tudsz megtanulni beszélgetni. És kell, hogy legyél valaki, legyen valami amit gondozol magaddal kapcsolatban, ami a másiknak érdekes lehet. És bátornak kell lenned és kezdeményezned kell. SOKAT. És ebből SOK nem fog összejönni. És akkor tovább kell csinálni sokáig. Pont ugyanazt kell csinálnod mintha zsonglőrködni akarnál tanulni. Folyton feldobod a labdákat és azok leesnek, felveszed őket és újra és megint leesnek stb stb stb. És egyszer csak nagyon sokára menni fog. Lehet éveidbe fog telni.

Azt is gyakorold, hogy lehet megnevettetni másokat. Akár itt az interneten. Ne csak valamiről beszélj, ne csak eszköz legyen a nyelv, hanem játék.

2014. dec. 28. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!