A pszichoterápia nagyon sokat segíthet. Mindenképp szakember segítségét kell kérnie az illetőnek, aki természetesen nem azzal kezdi, hogy teletömi a beteget gyógyszerekkel.
2014. dec. 12. 12:26
2/6 A kérdező kommentje:
szóval nem :(
2014. dec. 12. 15:50
3/6 anonim válasza:
Kombináltam pszichoterápia és gyógyszeres kezelés. Minden attól függ milyen stádiumnál tartasz. :S
De nyugalom, tünetmentességig kezelhető a dolog. Csak folyamatos kontrollt igényel a betegség, ha valóban fennáll.
2014. dec. 13. 07:38
4/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy szükség lenne egy mentális állapot felmérésre, mert most már paranoid is vagyok. Már egy két hónapja nem mozdulok ki itthonról leszoktam a cigarettáról, az alkoholról abszolút nem kívánom, egyiket sem bár ennek nem tudom, mennyi köze van ehhez. De semmilyen elvonási tünetem nem volt. Érdekelne esetleg az, hogy ezt egyedül agyilag mennyire tudom irányítani tehát beavatkozás nélkül lesz e javulás az állapotomban?
2014. dec. 13. 10:04
5/6 anonim válasza:
Sok szakember azt állítja hogy a pszichózisok azok agyi folyamatok.
Őszintén? Nem hiszem. 3-4 hónapig voltam pszichotikus gondolkodászavarral,felhangosodott gondolatokkal és enyhe mérgeztetéses kényszerképzetekkel.
Körülbelül 1-1.5 hónapig szedtem kis dózisú 5mg-os antipszichotikumot és ez valamennyire enyhítette ezt az egészet vagy úgy mondanám hogy inkább csak elnyomta,eközben a nyugalmasabb időszakaimba kerestem az ésszerű érveket,a válaszokat hogy mi mért van és megtaláltam,így lett vége.
Szerintem ez is lelki eredetű valamilyen szinten,légy bátor és vesd magadat a folyékony tudatodba,önismerettel mindenre fényt deríthetsz!
2014. dec. 13. 20:01
6/6 anonim válasza:
A személyiségzavarok nem számítanak betegségnek a jelenlegi osztályozási rendszer szerint (DSM-5), hanem pszichiátriai rendellenességek, egyfajta állapotot takarnak, mely élethosszig tart. Tehát "kigyógyulni" nem lehet belőlük. A zavaró tüneteket azonban lehet csökkenteni megfelelő pszichoterápiával, illetve számos tanulmányban írják, hogy a gyógyszereket sem lehet mellőzni. Ezek betartásával élhető élet alakítható ki minden személyiségzavar-típus esetén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!