Mégis mit tehet egy szociális fóbiás ember hogy leküzdje betegségét?
A küzdelem kudarchoz vezet. Megfelelő terápiával gyógyítható.
A fóbiákról:
Erősen függ a fobia mértéketől. Van hogy csak orvos tud segiteni. Nekem egesz gyerekkorom orvosi vizsgálatokkal telt, mert nem tudtak miéert vagyok rosszul a buszon 2 megalló után.
Nekem az első mondhatni sikerélmény osztalykiránduláson volt, egy szép leányzó kellemes társaságában utaztam és eszembe sem jutott rosszul lenni. Rövid távon figyelem elterelés.
Hosszabbtávon sport a testi magabiztosság es a hormonok miatt, kreatív hobby es személyisegfejlesztes akár agykontrol a lelki béke és magabiztosságmmiatt.
Szoktam direkt visszajelzést is kerni a kornyezetemtol (pl lezart boritékban névtelenül irjanak 3 jo 3 rossz tulajdonságot rólam)
Valszeg a környezeted vagy nem, vagy mas visszajelzest ad mint amit feltud tolgozni a személyiséged...
Szia! Igazából a kutyaharapást szőrével tudom javasolni! Azaz, szoktasd magad a gondolathoz, hogy most emberek közé mész, ezt és ezt csinálsz, intézel stb. Ha pedig a küldetésed teljesítetted, akkor dicsérd is meg magad!
Azt semmiképp sem ajánlom, hogy kerüld az embereket, társaságot! A sportolással csak jót tehetsz magadnak és a testednek is! Pl: Járj uszodába és ne foglalkozz azzal, hogy néznek-e! Ha elérsz teljesítményt kitartással, azzal mások szemében is kivívod az elismerést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!