Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 3 gyerekes anyuka vagyok és...

3 gyerekes anyuka vagyok és kiváncsi vagyok mi lehet velem?

Figyelt kérdés

Tehát a lényeg, hogy lassan 6 éve magamra vagyok hagyva, egyedül magányosan nevelem a gyerekeket. Van apuka, de folyamatosan dolgozik csak aludni jár haza. Menni nem tudok sehova, se fodrász se orvos semmi...

Felnőtt sosem szól hozzám, csak kb heti 1 órát összességében amikor apuka itthon van.

Néha fura hangokat hallok.

Folyton úgy érzem, hogy figyelik a házat, be akarnak törni. Elrabolnak megkinoznak megölnek. AZ éjszakáim nagyon rosszak, szinte nem is alszok annyira félek. Egyetlen elfoglaltságom a házimunkán és gyereknevelésen kívül az internet. Orvoshoz nem tudok menni, ezért kérdezem tőletek ez milyen betegség lehet.

2014. nov. 25. 19:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál, azok alapján sajnos nagyon komoly pánikbetegséged és szorongásos zavarod van, amit tetéz a netfüggőség (a hamis "biztonságérzet", hisz csak így tudsz kapcsolatba kerülni emberekkel). Ráadásul kezdesz egyre inkább izolálódni (elszigetelődni) is, ami valóban súlyos gond!!!

Azért kéne mielőbb eljutnod szakemberhez, mert vannak erre nagyon hatékony gyógyszerek, kezelési módok, tehát szépen javulhatna az állapotod - hisz a gyermekeidnek nagy szüksége van Rád! Mindez az alapproblémát (azt, hogy magányos vagy és nem jók a családi kapcsolataid) ugyan nem oldja meg, de segíthet abban, hogy könnyebben elviseld és átvészeld ezt az időszakot!

Úgy gondolom, a családnak is érdeke, hogy Te jól legyél, ezért mindenképpen mozgósítani kellene ezeket az "erőforrásokat",- megszervezni, hogy eljuthass orvoshoz, kezelésekre! Ha van védőnő a környéken, akár Vele is beszélhetsz ezekről a dolgokról, s biztos, hogy segíteni tud valamilyen formában!

Mindaddig amíg ez nem "elérhető" megoldás, addig feltétlenül hívd föl a lelkisegélyt, hogy legalább végighallgasson olyan valaki, aki talán segíteni is tud - néha már ez is sokat jelent!

2014. nov. 26. 19:27
 12/22 A kérdező kommentje:
Kb 6-7 év múlva tudok orvoshoz járni, addid sajnos lehetetlen. A családban senki nem segít, egyedül anyós tudna de bszik az unokáira. Az én szüleim meg dolgoznak. Szoval nemtudom. Ez a telefonálgatós téma azért nem lenne jó mert igy nem tudnék megnyilni.
2014. nov. 26. 19:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Ma reggel kifakadtam, itthon volt a férjem és mondtam neki mennyire rosszul érzem magam. Erre a válasza hogy szégyeljem magam, semmi dolgom nincs csak itthon ülni. Hát köszi. Ez így rendben van hogy ezt mondja?
2014. nov. 26. 19:44
 14/22 anonim ***** válasza:
ugye te vagy az, aki pár napja leitta magát a gyerekek mellett?
2014. nov. 26. 20:00
 15/22 anonim ***** válasza:
Kapja be a ferjed! Ha cserelne veled kivancsi vagyok o meddig birna ki? Szerintem 1-2 nap es menekulne! Az ember tarsas leny, szuksege van a hozza hasonlo emberek tarsasagara. A gyerekek mennyi idosek? Nem jarnak oviba, iskolaba? Abban az idoben amikor nincsenek otthon nyugodtan elmehetnel valahova. Vagy a ferjed elviszi a kulcsot magaval?
2014. nov. 26. 20:01
 16/22 anonim válasza:
100%

járjál ki játszótérre, ismerkedj környékbeli anyukákkal...akivel jóban leszel, felváltva vigyázhatnátok egymás gyerekeire, hogy legyen egy kis szabadidőtök

egyébként szerintem is sürgősen orvos...

2014. nov. 26. 20:10
 17/22 A kérdező kommentje:
Igen én vagyok :(
2014. nov. 26. 20:16
 18/22 anonim ***** válasza:
Addig kellene megoldani ezt a helyzetet ami gnem lesz valami baj...
2014. nov. 26. 20:28
 19/22 anonim ***** válasza:

A legfőbb baj épp ott van, hogy a férjed így viszonyul Hozzád, s a dologhoz - vagyis, hogy nem tudtok egymással kommunikálni...:(

Ha végképp nincs más megoldás, vidd magaddal a gyerekeket is, bár én azt érzem, hogy mindez elsősorban "kifogás" részedről (nem tudatos), ami mögé épp a félelmeid miatt próbálsz "menekülni" :(

2014. nov. 26. 20:35
 20/22 A kérdező kommentje:
Lehet hogy igazad van. Megpróbáltam bemenni, kb 10 lépést tettem és visszafordultam. A városba szerettem volna bemenni a picivel (50 perc buszozás). Hazafele taxival jöttem volna. Nem sikerült sajnos. Nincs akaratom vagy nemtudom mi lehet a gond.
2014. nov. 26. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!