Személyiségzavarnak számít, ha valaki azt szeretné, hogy személyiségzavara legyen?
Nem tudom.
Véleményem (lehet hogy közelebb visz a válaszhoz):
Felsorolom a lehetőségeket:
a.) személyiségzavarod van, mégpedig az, hogy arra vágysz, hogy személyiségzavarod legyen. Ez hülyeség, mivel minek vágyni olyanra, ami amúgy is van. Vagy még ezen kívül másikra is vágysz? Lehet autóra vágyni, de ha van már, akkor minek? Lehet Porsce-ra vágyni mikor Ladád van. Ezt személyiségzavarokra lefordítva: "jobb" személyiségZAVARra vágysz, mint ami van? Hogy lehet egy zavar jó?
Vagy ahogy már írta valaki előttem: arra vágysz, hogy foglalkozzanak veled? Mármint a zavarra vágysz vagy arra hogy kezeljék? Ha a zavarra, akkor (szerintem) vagy őrült vagy, vagy csak sokat unatkozol vagy ilyesmi.
Ha arra hogy kezeljék:
b.) személyiségzavarod van, és nem vágysz rá hogy az legyen
Tehát van, de vágysz rá hogy kezeljék, mert szeretnél megszabadulni tőle.
c.)Nincs személyiségzavarod, de vágysz rá, hogy legyen:
(szerintem) unatkozol, vagy őrült vagy. Vagy szereted bonyolítani a dolgokat. Én is, bocsi. Ez van.
Megkérdezhetem a nemedet? És a korodat?
Van tippem :) leírom aztán ha elmondtad elmondom.
(leírtam egy lapra!)
d.) nincs személyiségzavarod, de vágysz valamire
Ez fix. Mármint hogy vágysz valamire. Elfogadás. Önelfogadás. Szeressen aki fontos neked. Törődjenek többet veled. Figyeljen rád aki szeret. Szeressen akit szeretsz. Szeressen aki fontos neked. Aki neked a stabilitást adja, aki mellett biztonságban érzed magadat.
Akár az anyukád, normálisan. Akár az apukád, ő is figyelmesen.
Nem tudom.
Ez jutott eszembe, remélem, hogy segített valamennyit.
20/lány
"Ezt személyiségzavarokra lefordítva: "jobb" személyiségZAVARra vágysz, mint ami van? Hogy lehet egy zavar jó?"
Ó, van ilyen. Évekig kaptam mindenféle diagnózisokat, de egyik se volt ELÉG JÓ. Elég durva. Elég súlyos. Meg valahol éreztem, hogy tévednek. És az az érzés, amikor végre megkapod valakitől a diagnózist, amiről legbelül mindig is tudtad, hogy igaz. És nagyon boldog vagy. Szinte extázis. Őrült vagyok? Bizonyosan. (Ja, és sosem vágytam arra, hogy kezeljenek. Sosem vágytam törődésre, de ez nálam a személyiségzavarból fakad... ehhe... sőt, taszít mindenféle ilyen gondolat is. Na, tudsz tippelni? Diagnózis, kor, nem? :D Csak kíváncsiságból kérdezem.
Nekem három ötletem van erre:
1. Valami újat akarsz tapasztalni (mint például akik kipróbálják a pszichoaktív drogokat mint a gomba, LSD)
2. Kifogást szeretnél keresni a saját (létező) gondjaidra.
3. Ezzel szeretnél kitűnni a tömegből, feltűnést kelteni. (mintha egy saját kis szubkultúrád lenne)
Persze ezernyi más ok is lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!