Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megőrülök már, mit tegyek?

Megőrülök már, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elég sz ar életem volt,de toppon maradtam,bár néha egyre jobban elgyengülök.A mai világban erősnek kell lenni,de nekem már nincs erőm.Hónapok óta nem találok munkát,terhes voltam,elment a baba,meghíztam,ráadásul szerintem a párom is megcsal,szóval nagyon összejöttek a dolgaim.Rengeteget olvasok a pozitív gondolkodásról,de ez most rajtam nem segít.Éjjelente nem tudok aludni,annyira fáj már léteznem is.Mit tegyek?
2014. nov. 11. 06:11
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Melegen ajánlom egy elfekvőben való önkénteskedést vagy testi fogyatékkal élők közösségeinek látogatását.Egészséges vagy?Ha igen, nincs neked semmi bajod sem.
2014. nov. 11. 07:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Az elfekvőben ápoltam 60 napig a nagymamámat.
2014. nov. 11. 07:38
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Akkor lépj kapcsolatba fiatal emberekkel akik már ilyen korban valamilyen súlyos betegségben szenvednek.Engem ez világosított meg és egy pohár vizet megbecsülök azóta.Látva a szenvedéseiket elszégyellem magam milyen apróságok miatt nyavalyogtam.
2014. nov. 11. 07:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Fuj de undorító ez a "nézz meg nálad nyomorultabbakat, hogy értékelni tudd a saját életedet"-világnézet. Egyrészt (hiába segítesz közben), hasznot húzol a szenvedéseikből, hisz neked javul az életminőséged csak azáltal, hogy megláttad, hogyan szenvednek ők. Másrészt akinek baja van, attól nem lesz kisebb a baja, hogy látja, vannak nála rosszabbul élők is, önámítás-önhülyítés. A kérdező számára hasznosabb tanács lenne ezeknél hogy váltson életmódot, fogyjon le, hagyja ott a szemét pasiját, bár ezek nem hangzanak olyan "szépen".
2014. nov. 11. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Nah ezt én is utálom! Mi az hogy nézze meg azokat akik szánalmasabb életet kaptak, mint ami neki van épp most. Bakker! Attól még nem lesz jobb az ő élete! Vagy örüljön annak, hogy nem nyomorék és nem folyik a nyála? Miféle felfogás már ez? Egy normális emberi élet ott kezdődik, hogy iskolák elvégzése után, az ember munkába áll, kapcsolatot létesít, férjhez megy, gyereket szül, nevel és boldog, kiegyensúlyozott életet él. És nem az hogy ha semmi nem sikerül, akkor annak kell örülni, hogy nem vagyok nyomorék és nem vagyok hajléktalan, aki az utcán össze sza.rja magát és milyen jó is nekem. Nem azt kell nézni kinek rosszabb, nézd azokat, akik előtted vannak, azt kell elérni, hogy jobb legyen! Miféle felfogás már ez? Te jó ég és te ettől jobban érzed magad, hogy nem vagy nyomorék? Bravo ember, bravo!
2014. nov. 11. 12:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Nincs egy megbízható barátod, akinek mindent elmondhatsz és tanácsot is tudnak neked adni? Esetleg pszichológus. Hidd el, nem lehetünk mindig erősek, néha meg kell nyílni valakinek. Remélem megoldódik a problémád. Most kérj segítséget, különben rosszabb lesz. ( tapasztalatból írom). És gratulálok ahhoz, hogy még nem adtad fel, büszke lehetsz magadra. :)
2014. nov. 11. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Honnan tudod, hogy nem vagyok nyomorék?Ha tudni akarod 28 évesen rákot diagnosztizáltak nálam.Ezért tartom szánalmasnak a kérdező kirohanását.Irigylem az ilyen gondokat de tényleg...
2014. nov. 11. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Irigyelheted, komolyan, de attól még felfoghatnád, hogy neki attól nem lesz jobb, hogy neked vagy bárki másnak rosszabb. Úgyhogy ne fellengzősködj itt azzal, hogy az "én problémám sokkal nagyobb", mert ez kb az a szint, hogy "az én apukám sokkal erősebb". Nem érzed, hogy ez gáz?
2014. nov. 11. 23:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Jól van, sajnálom ha rákos vagy! De azt se felejts el mindenkinek a saját baja a legnagyobb baj. Persze a daganat az nagyon gáz dolog főleg fiatalon azt aláírom. De attól én sem fogom jobban érezni magam a saját bajommal, hogy tudom azt vannak fiatalok, sőt gyerekek is akik daganatosak, vagy akár mi más rettenetes betegségük van. Ha egészséges volnál és nem lenne munkád, nem jönne össze semmi, hidd el, te sem éreznéd túl jól magad, hogy egészséged ellenére sem tudsz teljes, normális életet élni, az évek meg telnek ám! Annak meg nem kell örülni, hogy a másiknak nagyobb baja van, mert az meg beteg lélek szerintem, aki ettől jól tudja érezni magát.

Láttam elfekvőben betegeket, láttam tolószékes fogyatékost is, nagyapám, édesanyám áttétes daganatban halt meg és sorolhatnám. Hálás vagyok az Égnek, hogy egészséges lehetek, de az elkeserít hogy nem tudom kihasználni életem, hiába az egészség. Érted? Hálás lehetek, de nem örülök annak, hogy vannak akikkel így elbánt az élet, persze hogy lehetne rosszabb is, mindig is lehetne rosszabb, de lehetne jobb is és arra törekedjen az ember, hogy jobb legyen.

2014. nov. 12. 10:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Valamiért elkerülte a figyelmemet a kérdés leírásában a babád halála.Ez is csak azért történt mert minden szarért nyavalyogni látok embereket és túlzottan érzékeny vagyok a rinyálásra amióta beteg vagyok és valamiért a "párom megcsal" mondatot láttam meg először és azonnal elöntött a düh.Ez tényleg súlyos probléma.Bocsánat ha a kijelentéseimmel megbántottalak.Sajnálom a kicsit.Ettől függetlenül nekem tényleg az segít ha olyan súlyos betegeket látok akik még ilyen helyzetben is minden percet vidáman élnek meg.
2014. nov. 12. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!