Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kérlek próbáljatok meg lebeszé...

Kérlek próbáljatok meg lebeszélni és észérvekkel hatni rám! Öngyilkos akarok lenni és valószínűleg már csak napok választanak el a visszafordíthatatlan tettemtől. Letudtok állítani?

Figyelt kérdés

A kérés nem kamu. Kiskorú vagyok, tinédzser és tökéletesen elegem van az életből. Én vagyok a világ legnagyobb marhája azért amit tenni fogok, hisz elvileg elégedettnek és boldognak kéne lennem, ugyanis mindent megkapok azt hiszem amit csak kérhetnék. Van egy egész tűrhető családom amit tönkre fogok tenni, pár barátom, nagyszerű iskolai eredmények. Tehetséges és okos vagyok, legalábbis mások ezt mondják rólam. Semmi szerelmi bánatban nem szenvedek. Szimplán gyűlölöm a világot, azt hogy élek, azt aki vagyok. Talán változtatnom kéne magamon, de tudom hogy arra képtelen lenék. Leginkább azért, mert a legnagyobb gondom az hogy ember vagyok. Nem akarok ehhez a fajhoz tartozni! Tisztában vagyok a fájdalommal amit okozni fogok másoknak és tudom, hogy ha épeszű volnék nem tenném meg. Mégis menni akarok. Biztos felmerül bennetek a gondolat, hogy akkor miért nem tettem még meg? Egyszerű. Én nem akarom megbánni a tettem és teljes elhatározással akarok távozni egy boldog mosollyal az arcomon. Viszont azt hiszem hamarosan tényleg elfogok jutni erre a pontra.

Hogy miért írok most ide? Mert adni akarok magamnak még egy utolsó esélyt. Próbáljatok lebeszélni! Mindenki érveit és gondolatait meghallgatom és ha a kérdések nem a kilétem akarják tudni akkor válaszolok is rájuk. Pszichológushoz meg ne küldjetek mert úgyse megyek...

2010. jan. 24. 23:05
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Utazz, fedezz fel mindent, annyi gyönyörű hely van! Képes lennél úgy meghalni, hogy ezeket nem látod és nem érzed át az egész testeddel?! Legyél szerelmes! Persze ez nem füttyszóra működik, de csodálatos érzés szerelmesen ébredni, szeretni valakit tisztaszívből. Egyetlen egyszer élsz, használd ki minden percét, mert utána nem lesz visszaút, ez az élet, az te életed az egyetlen esélyed!

Pszichiáternél voltam egyszer, mert a szüleink válásakor a tesómat többször vinni kellett és én is ott maradtam. Jól éreztem magam, beszélgettünk, nem éreztem azt, hogy elemezgetne vagy ilyesmi, szóval akármit is gondolsz, szerintem ez nem egy rossz alternatíva. Az öngyilkosságra mindenki gondol élete során, de ez a világ a hibái ellenére is csodálatos! Hidd el már nekem is múló gondolatként megfodult a fejemben, amikor meghalt az édesapám, de tudom, hogy azzal mindent elveszítenék.

2010. jan. 25. 16:14
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként élsz még?:D
2010. jan. 25. 16:48
 23/38 anonim ***** válasza:
55%
Ha azt akarod hogy állítsunk le, meg észérvekkel hassunk rád, akkor te nem akarsz önygilkos lenni. Micsoda kis szánalmas játék, de remélem élvezed hogy ennyien írtak. Sok figyelem nagy energia! Amugy egy önygillkosjelölt nem így beszél nem jól adtad elő magad. lebuktál...
2010. jan. 25. 17:52
 24/38 anonim ***** válasza:

Nekem van szerelmi bánatom és utálom az életem

mégsem ölöm meg magam

2010. jan. 25. 17:53
 25/38 anonim ***** válasza:
borzasztóan emlékeztetsz az egyik ismerősömre, de komolyan. viszont szeretnék veled beszélgetni, mert született egy csomó válasz a fejemben. ha gondolod, írj privit. kíváncsi vagyok rád.
2010. jan. 25. 18:00
 26/38 A kérdező kommentje:
Még élek, és olvasgatom amiket írtok, csupán nem igazán tudok hozzászólni. Van akivel felvettem a kapcsolatot, egyébként meg azt hiszem jobb ha nem kezdek felesleges vitába a néppel. Meglehet ez alapján most mindenkinek az elképzelése rólam, és én nem fogom azért törni magam, hogy másként lássatok engem. Mondanám akár azt is, hogy megbántam a kérés kiírását, de az hazugság volna, mert azt hiszem némi hasznom már származott a dologból...
2010. jan. 25. 18:26
 27/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem akarlak átnevelni és/vagy hülye közhelyekkel traktálni, mint ahogy ezt itt már sokan megtették. Ha gondolod, nekem is írhatsz, szívesen válaszolok, bármikor.

Addig is minden jót kívánok!

2010. jan. 25. 23:52
 28/38 anonim ***** válasza:

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy miért lett szerinted ennyire eleged a világból, ha elvileg semmi okod nem lehetne a panaszra? Mi bajod az emberekkel? Nem lehet, hogy csak pár emberről vagy ennyire rossz véleménnyel?

Mert ha igen, akkor érdemes azért tovább élned, hogy megtaláld azokat az embereket, akik másként viszonyulnak a világban elfoglalt helyükhöz. Van nagyon sok értelmes, és jóakaratú ember, csak rájuk kel találni. Egész más értelmet adhatnak, az eddigi felfogásodban élő emberi kapcsoltoknak.

Érdekelne, hogy milyen lenne az a világ, amiben te szeretnél éléni.

2010. jan. 26. 00:01
 29/38 anonim ***** válasza:

Szebbé tenni nem lehet a világot, de el lehet érni, hogy optimistábban tekints rá.

Először is keress valami alkotó tevékenységet, amely érdekel téged, kellőképpen lefoglal és kielégít. Ami képes lenne örömet okozni neked. (pl.: bármilyen hangszer, mondjuk a most nagyon divatos gitár, vagy képzőművészetek, festészet, rajz, írás, stb.). Ezáltal lennének hosszú és rövidtávú céljaid.

Másodszor: Kezdj el sportolni valami hobbi szinten. Futni, kondizni, úszni, vagy akármilyen csapatsportot. Hidd el, a rendszeres fizikai leterhelés hosszútávon jobb közérzetet fog neked biztosítani.

Járj minél többet társaságba. Tölts több időt a barátaiddal, és szerezz újakat is. Ha nincs senkid, akire barátként tekinthetnél, akkor ismerj meg új embereket. Mindenki ugyanabban a világban él, mindenkinek ugyan olyan szar, ha nem jobban.

Ezek után valószínűleg kevésbé fogod borúsan látni a világot, és nem lesz már opció az öngyilkosság.

Én is voltam hasonlóan szar helyzetben, de találtam értelmet az életemnek. Biztos te is találsz, csak keresned kell.

2010. jan. 26. 15:31
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy még senki nem mondta a legegyértelműbb érvet: meghalni szar!
2010. jan. 27. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!