Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kérlek próbáljatok meg lebeszé...

Kérlek próbáljatok meg lebeszélni és észérvekkel hatni rám! Öngyilkos akarok lenni és valószínűleg már csak napok választanak el a visszafordíthatatlan tettemtől. Letudtok állítani?

Figyelt kérdés

A kérés nem kamu. Kiskorú vagyok, tinédzser és tökéletesen elegem van az életből. Én vagyok a világ legnagyobb marhája azért amit tenni fogok, hisz elvileg elégedettnek és boldognak kéne lennem, ugyanis mindent megkapok azt hiszem amit csak kérhetnék. Van egy egész tűrhető családom amit tönkre fogok tenni, pár barátom, nagyszerű iskolai eredmények. Tehetséges és okos vagyok, legalábbis mások ezt mondják rólam. Semmi szerelmi bánatban nem szenvedek. Szimplán gyűlölöm a világot, azt hogy élek, azt aki vagyok. Talán változtatnom kéne magamon, de tudom hogy arra képtelen lenék. Leginkább azért, mert a legnagyobb gondom az hogy ember vagyok. Nem akarok ehhez a fajhoz tartozni! Tisztában vagyok a fájdalommal amit okozni fogok másoknak és tudom, hogy ha épeszű volnék nem tenném meg. Mégis menni akarok. Biztos felmerül bennetek a gondolat, hogy akkor miért nem tettem még meg? Egyszerű. Én nem akarom megbánni a tettem és teljes elhatározással akarok távozni egy boldog mosollyal az arcomon. Viszont azt hiszem hamarosan tényleg elfogok jutni erre a pontra.

Hogy miért írok most ide? Mert adni akarok magamnak még egy utolsó esélyt. Próbáljatok lebeszélni! Mindenki érveit és gondolatait meghallgatom és ha a kérdések nem a kilétem akarják tudni akkor válaszolok is rájuk. Pszichológushoz meg ne küldjetek mert úgyse megyek...

2010. jan. 24. 23:05
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

figyi. nekemis voltak ilyen gondjaim. énsem szerettem az embereket, a világot amiben élünk. pedig nekemis megvolt mindenem, és a családom is rendben volt. öngyilkos viszont nem akartam lenni, mert engem motivált az h milesz később, mármint itt a világban. hogy változnak-e majd a dolgok, éshogy megtalálom e majd a helyem. én nem változtattam magamon, sem a felfogásomon. nem csináltam egyszerűen semmit sem. csak vártam. és aztmondom megérte. mert változtak a dolgok, holott én semmit sem tettem. és mostmár mondhatjuk elégedett vagyok.

azt ajánlom várj teis. várj és figyelj, h mi történik. h mik változnak körülötted, h hova sodor az élet. de te ne avatkozz bele.

2010. jan. 24. 23:28
 12/38 anonim ***** válasza:
68%
Itt nálunk volt egy katona srác. Ő is fogadkozozzott hogy öngyilkos lesz, mert már mindent megpróbált, de ezt még nem. Egy örszolgálat alkalmával szétlőtte a fejét. Az agya ugy csüngött a lépcsőn, mint a takony. Mentőt hívtak hozzá, de az orvos már le se vitette a toronyból. Megvárták, amíg meghalt ez kb 25 percig tartott. Aztán elvitték. Másnap erős slaggal lemosták az örtornyot. És ment tovább az élet. A kutya se sajnálta a marháját. Neked van kutyád?
2010. jan. 24. 23:35
 13/38 anonim válasza:
95%

Nem rég munkanélkülivé váltam. Családdal, két gyerekkel és feleséggel nem könnyü. Kicsik a kilátások. Önkéntesen elmentem az öregotthonban embereket látogatni. Tiszta ingyen. Napi 3-4 órát. Barátom, azoknak volna okuk az önygyilkosságra. Teljesen csonka emberek. Fél lábbal, vagy egy nélkül sem. Jobb vagy bal oldalt bénák. És akarnak élni. Mindig reménykednek hogy holnap talán jobb lesz.

Nem tudtam mit kezdjek munka nélkül, és ezt tettem. Minden nap örömmel jövök haza, hogy azoknak az embereknek örömet tudok okozni azáltal hogy meglátogatom őket és elbeszélgetek velük.

Te gondoltál már arra, hogy ha önmagadat megölöd, mi következik azután? A halállal csak azt a lehetőséget veszed el magadtól hogy jobbra fordítsd a sorsodat. Nem önmagadtól van az életed, el sem olthatod azt mert íisten előtt felelős vagy érte, mert tudatosan akarod meg tenni. Ha írsz nekem, szívesen, és szeretetel tanáácsollak tovább. Meg mutatom hogy én hogyan szabadultam meg az ilyen állapotból mint amilyenben te vagy most. Én csak a saját ujjaimat vágtam le a fejszével, 1-2 ujjat mind a két kezemről Nem lettem öngyilkos, pedig kisértett a gondolat. Ha vissza tudnám fordítani az időt meg tenném. Mert ojan szörnyen szomoruak voltak a szüleim. Képzeld el azt a szégyent amit majd ő nékik kell majd hordaniuk miattad. Ne tedd, mert a halál utáni bánat már nagyon szörnyű lesz és SEMMIT SEM TEHETSZ MÁR:

2010. jan. 24. 23:42
 14/38 anonim ***** válasza:
69%
Ez most a legújabb EMO-s őrület, divathullám. Gondolom te is annak tartod magad...:-S Néhány év és röhöni fogsz az egészen. Na jóéjt.
2010. jan. 24. 23:46
 15/38 anonim ***** válasza:
35%
Just do it.
2010. jan. 24. 23:47
 16/38 anonim ***** válasza:
54%
Tudod annyian írogattak ide már hasonló kérdéseket, hogy a 125737-ik már senkit sem érdekel. Látod, még ez is... Egyébként ha megteszed, gyáva vagy, ha ezek után nem teszed meg, akkor is gyáva vagy. Szerintem nem mernéd eldobni a kis szaros életedet. Csak figyelemre vágysz, amit előbb utóbb meg fogsz kapni. (súgok Neked valamit, de tovább ne add: sokan átestünk már ilyenen, kb. minden második egykori és mostani kamasz)
2010. jan. 24. 23:48
 17/38 anonim válasza:
Nem vagyok EMO, mert az már 20 évvel ezelőtt volt amikor még csak nem is volt divat az EMO. Nem is hallottamefelől A kommunista nyomás tette tönkre az életemet. De kilábaltam belőlle. Most tudok segíteni azokon akik hasonó helyzetben vannak.
2010. jan. 24. 23:49
 18/38 anonim ***** válasza:
Ne tegyél ilyen hülyeséget
2010. jan. 24. 23:55
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Az öngyilkosság (-i kísérlet, öngyilkos gondolatok) a depresszió nevű betegség eredménye, amely tinédzserkorban (is) gyakori. A depresszió gyógyítható. Sürgősen menj el pszichiáterhez (ha felhívod a háziorvost, kiküldi neked a lakásra).

Annyit még hozzáfűzök - bár ez teljesen szubjektív vélemény - ,hogy tudnod kell: ha megölöd magad, a szüleidnek olyan szenvedést okozol majd ezzel, amit egyik ember sem érdemel meg. Ismerek egy apát, aki a fia öngyilkossága óta (kb 20 éve!) nem kel fel az ágyból...

2010. jan. 25. 00:47
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél gyáva, légy bátor!!!

Egy tanár ismerősömet felhívta az egyik tanítványa aki borderline-os(határeseti személyiség), hogy most vett be egy marék gyógyszert... mondta neki a tanár hogy hívja ki a mentőket, meg szóljon a szüleinek..megtette a csaj. Majd nemsoká felhívta hogy most iszik is rá egy kis vodkát, mondta a tanár hogy inkább vizet igyon, és dőljön le... a csaj csak lehúzta a vodkát. El is ájult, szerencsére nemsoká jöttek a mentők, bevitték, kimosták a gyomrát, túlélte. De kezeltetni kell őt, mert szüksége van rá. Menj el pszichológushoz, pszichiárterhez, és elküldelek, mert jót tesz. És keress valami olyat ami neked való, amiért érdemes lesz élned. Ne tedd ezt a szüleiddel, még akkor sem érdemlik meg ha ők is "csak emberek".

Nekem is elég sok bajom van az emberiséggel... de ha mindenki akinek baja van, az kinyírná magát... hát nem sokan maradnánk. Ne legyél gyáva, nézz szembe azzal ami most van, mert nem úszod meg az életet. Tegyél te is hozzá ahhoz hogy jobb irányba haladjon a világ, ne nyírd ki magad.

Nem vagy boldog, és a boldogtalanság az életeket követel. Miért nem adsz magadnak egy estélyt a boldogságra?? Ha most kinyírod magad, nem fogod megtudni hogy milyen boldognak lenni, szerelmesnek lenni, együtt lenni értékesebbnél értékesebb EMBEREKKEL. És változtatni meg mindenki tud, még te is! Mutasd meg önmagadnak hogy értékes vagy, hogy tudsz változni, hogy tudsz boldog lenni... ne a családodért, ne értünk, hanem magadért. A mi világunk megy tovább, akárhogy döntesz. Csak a TE világodnak lesz vége...

"A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja, elérhetetlen; a gyáva úgy, ismeretlen; a bátor lehetőségnek nevezi." /Victor Hugo/

Adj magadnak egy lehetőséget, légy bátor!

2010. jan. 25. 02:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!