Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok sírni, mi van...

Miért nem tudok sírni, mi van velem?

Figyelt kérdés
Nem tudok sírni. Pedig eléggé felgyülemlett mostanság bennem a stressz. Régen nem volt gond, kisírtam magam és "elmúlt". Most nem tudok sírni. Pedig már nagyon gyötör a felgyülemlett stressz, tanulni sem bírok már tőle. Egyre inkább azt veszem észre az életemen, hogy kezdem kerülni az embereket, egyedül akarok lenni, kezdem leszarni az életemet. Mégsem vetemednék öngyilkossághoz, egyszerűen csak várom, hogy megtörténik e vagy sem, élek e vagy meghalok. Kezd a sötétség teljesen ellepni. Eddig is voltak pszichopata gondolataim de ennyi még sosem. Suliból is sokat lógok.....tudom, hogy nem helyes de egyszerűen néha nem tudok bemenni. Nagyon kivagyok már...A pszichológust kérlek ne javasoljátok, voltam már, nem segített. Valahogy rajtam nem segít ha elmondhatom a problémáimat, eddig is magamban tartottam őket...

2014. okt. 20. 21:54
 1/3 ceri ***** válasza:
keress értelmet az életednek! Leírhatnád konkrétabban a problémáidat, mert nyilvánvalóan az okozza az elfásulásodat. Ha nem akarod leírni, akkor is fogalmazd meg legalább magadnak, és próbáld elemezni. Gondolkodj a lehetséges megoldásokon, változtatásokon. Ha csak ennyit írsz le, mint amit megtettél (tehát lényegében a tüneteket), akkor nem fognak tudni konkrétabb válaszokat adni az emberek.
2014. okt. 21. 08:05
 2/3 anonim válasza:

Hasonló a helyzetem, bár a suliból lógást az én esetemben sok dolog akadályozza (apám tanár, közel lakunk, kevés a ,,mellékút". Én is jártam pszihológushoz, de az utolsó hat hónapban már vele sem voltam őszinte. Egyszerűen olyan dolgok töltik ki az életem, ami kimondva apróságnak tűnhet. Meg az, hogy nem tudom, miért vagyok szomorú, csak úgy... Hogy mi a bajom? Azt neki kéne tudnia... Ehelyett kellemesen elcsevegne velem arról, hogy mi történt a legutóbbi találkozásunk óta. Annyira hozzám tartoznak ezek az álarcok, hogy más ember jelenlétében már egyszerűen nem vagyok képes levetni őket. Megszokottá vált az az eleinte stresszes érzés, hogy megpróbálom megőrizni a normalitás látszatát.

Nem tudok se sírni, sem ajtót csapkodni, vagy kiabálni. Se szeretni, se gyűlölni. Egyszerűen olyan, mintha minden érzelem kiveszett volna belőlem. De nem érdekel.

Azt hiszem, ez lehet a depresszió. Szerintem neked is ez lehet a bajod.

2014. okt. 21. 16:54
 3/3 ceri ***** válasza:
Miért másoknak kellene tudnia, hogy mi a bajotok? Főleg ha nem is vagytok őszinték! Egyáltalán valaha is el tudtatok vkivel őszintén beszélgetni? Magányosak vagytok. Az ember pedig társas lény (falkaállat). Nem foglalkoznak veletek a szüleitek, és már nem is elégít ki benneteket ez. Barátokra, emberi kapcsolatokra van szükségetek. Nem tudom hány évesek vagytok, de gondolom mind2-en iskolások -egyikőtök biztosan. Ott sincs senki, akivel barátkozni lehetne? Egyedül az élet -főleg ebben a korban- olyan, mint a sivatag. Nektek kell lépni, hogy kikecmeregjetek belőle. Igenis, nyíltnak, őszintének kell lenni. Nem pedig bezárkózni. Nektek kell lépni, és nem várni a sült galambot.
2014. okt. 22. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!