Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak a húgommal?

Mit csináljak a húgommal?

Figyelt kérdés

A napokban a 18 éves húgommal elmentünk pszichológushoz, mivel úgyéreztük, nem tudja kimutatni az érzéseit. Nem kevés idő kellett ahhoz hogy rávegyem, de végül nagy nehezen belement. Kiderült, hogy alexitímiás, amit nála eddig is sejtettünk. (Alexitímia= érzelmi analfabetizmus) Mit tegyek vele? Esetleg gyógyítható? Nagyon fusztrál az érzés hogy a saját testvérem képtelen engem és a családját. Hibásnak érzem magam, mivel észrevehettük volna hogy még csak nem is mosolyog soha, nincsenek barátai, nem sír semmin. Nagyon sajnálom őt :( Ez egyáltalán hogy alakulhatott ki nála?

20/L

2014. okt. 11. 15:56
 1/3 anonim válasza:
45%
az analfabétákat is meglehet tanítani írni-olvasni, a hugod is meglehet tanítani erre, vagy ha nem is tanítani, akkor segíteni neki ebben. a lényeg hogy ki kell tapasztalgatni, hogy minek örül, mit/kit szeret stb, váratlanul elhozni neki, és kilehet hozni szerintem belőle is ezeket. bár ez csak az én vélemyényem, nekem is volt egy alextímiás barátom.:) kitartás!
2014. okt. 12. 15:26
 2/3 Medvi válasza:
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de talán mégsem. Esetleg van valamilyen állatotok? Mert ha nincs, akkor lehet, hogy egy aranyos szerethető kis állat, egy kiscica vagy kiskutya felszínre tudna hozni nála valamilyen érzelmet. Az állatok segítségével a pszichoterápiában nagyon sok mindent képesek elindítani. Egyébként kiskorában is ilyen volt a testvéred, vagy csak később vettétek ezt észre nála?
2014. okt. 16. 16:09
 3/3 anonim ***** válasza:

azt eleve nem értem, hogy egy pszichológus hogy tud egy ilyen súlyos diagnózist egyetlen alkalomból megállapítani.

szerintem nem a jó pszichológushoz mentetek.

kettő pedig: ha szakemberhez viszed a húgodat, mért nem a szakembert kérdezed, miért a random embereket?

2014. okt. 25. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!