Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a hugommal?

Mi lehet a hugommal?

Figyelt kérdés

Van egy 13 éves hugom (én 16L vagyok) aki nagyon furcsán viselkedik. Önbizalomhiányos, egyedül nem megy sehova mert nagyon fél hogy valamit elszúr, kinevetik, megaláztatás éri. Itt a nyár és még strandra se tudom levinni mert kövérnek érzi magát holott nem is az. A barátnője egy gazdag sikeres lány, viszont lenézi a hugomat, és olyanokat kap amit a hugom nem fog tudni megkapni (ez nem is lenne baj de mindennap az orra alá dörgöli) A hugom egész nap fülessel ül a szobájában, mivel elmondása szerint így kizárja a külvilágot, és irreális álomvilágba kerül. Emiatt nem tanul, a hobbijaival felhagyott (gitár) A suliban sokan szekálják, és kihasználják hogy nem tud nemet mondani. Egyszer pl mikor suliverseny volt csak azért bevették a csapatba mert okos, de állandóan csak lehúzták őt, pedig ő csinálta a legtöbbet a csapatban. Pedig olyan boldog volt mikor megtudta hogy egyszer nem szekálják :(

Nagyon aggódom hogy nem dog tudni alkalmazkodni az életben

2014. jún. 18. 15:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Gyenge, és ezt a többiek kihasználják. Ha a középsuliba erősebb lesz, nem lesz baj.
2014. jún. 18. 15:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Segíts neki, karold fel. Vidd el magaddal, csináljatok programokat. Attól a lánytól meg kéne szabadítani valahogy.
2014. jún. 18. 15:45
 3/6 anonim válasza:
Segícsneki hogy ne érezze bénánakmagát így lessz önbizalma és nem lessz gyenge ;))tapasztalatból tudom
2014. jún. 18. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Szabadítsd meg attól az állítólagos barátnőtől. Nem azért barátkozik az ember, hogy mindig megaláztatások érjék, hanem azért, hogy jól érezze magát másokkal, nyilvánvalóan ez kettejük között nem nagyon van meg. Én is akkor lettem önbizalomhiányos, mikor olyanokkal barátkoztam, akik minden nap az orrom alá dörgölték a hibáimat, az ilyen kapcsolatokat jobb minél előbb kigyomlálni.

Elsősorban próbáld meg kicibálni a szobából valahogy. Nézzetek közösen valami jó filmet, egyelőre az is elég, ha nem ül a sarokban fülessel a fején, ezt az állapotot ne hagyd rögzülni szerintem. Menjetek el sportolni. Futás közben kipihegheti a stresszt, és pár alkalom után már kövérnek sem fogja magát érezni. A strandot egyelőre hanyagold, inkább olyan helyre vidd, ahol nincs sok ember, kirándulni mondjuk valamelyik hegyünkre akár. Nincs azzal semmi baj, ha az ember szerei a magányt, meg is kell szeretnie valamilyen szinten, mert az sem állapot, ha mindig másokra aggatja magát, de a húgod nem szereti, csak "belezuhant" ebbe az állapotba. Az az irreális álomvilágos dolog ijesztő már számomra. Szóval segíts neki, karold fel, tudatosítani kell benne, hogy a suliverseny eredménye pl az ő érdeme volt, próbáld meg megerősíteni kicsit az önbizalmát. Valami hobbit is kéne űznie, ha a gitár nem jött be, akkor valami mást, menjen el lovagolni mondjuk, az állatokkal való munka jó hatással van kivétel nélkül szinte mindenkire. De lényegében bármi jó, ami kicsit elvonja a figyelmét, az a baj, hogy a szobában ücsörgés és zenehallgatás mellett csak újra és újra átéli a kellemetlenséget okozó pillanatait.

2014. jún. 18. 16:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már kezdtem félni hogy esetleg elkerülő személyiség zavara van, azonban ezek szerint csak ki kell rángatni egy kicsit a levegőre :)
2014. jún. 18. 17:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Mostantól sokkal jobban figyelek rá csinálok neki programokat
2014. jún. 18. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!