Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Már egyszer abbahagytam...

Már egyszer abbahagytam önmagam vagdosását (segítség nélkül) de most durván visszacsúsztam, mit tegyek? (ne szúrjatok le légyszi)

Figyelt kérdés
2014. okt. 6. 15:57
 1/3 anonim válasza:
100%
Kérj mielőbb segítséget! Szakember! Ez nem szégyen, tisztáznod kell, hogy miért bántod magad, túl erős a szorongásod, vagy valamit hordozol magadban, ezek lelki dolgok, depresszió, borderline személyiségzavar, stb...én nem nevezném konkrét betegségnek, hanem egy elég súlyos lelki állapotnak, viszont ha ártasz magadnak, akkor valóban segítségre van szükséged. Ahogy a kérdésed elnézem tizenéves lehetsz, szólj valakinek, akiben megbízol, szülő, barátnő, bárki, akivel megtudod beszélni, hogy kísérjen el szakemberhez, Addig keress valami elfoglaltságot, ami örömet okoz és eltereli a figyelmed.
2014. okt. 6. 16:11
 2/3 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem csinálj helyette valami mást, legyen valami, amivel helyettesíted, mondjuk iszol egy korty kávét. Van olyan ember, akinek ezzel érdemes szakemberhez is fordulni, de az is tény, hogy aztán sokan meg arra szoknak rá, és mindenhez kikérik a véleményét, az életük fontos része lesz a pszichológus. Szerintem tehát ha egyedül már sikerült egyszer leszoknod, sikerülhet megint. Csak gondolkozz el a dolog okain is, biztos van rá tipped, mi okozhatja! Aztán azon is dolgozz.
2014. okt. 6. 16:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok. Nem lehet rá venni magad hogy ne csináld.
2014. okt. 8. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!