Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért szednek az emberek...

Miért szednek az emberek ennyi nyugtatót?

Figyelt kérdés

Én nem is tapasztaltam ezt, viszont ahogy itt is olvasgatom a kérdéseket, rengetegen írják, hogy frontint, xanaxot szednek rendszeresen.

Meg hogy már 13 éves kora óta szed rendszeresen Frontint, 2 db-ot naponta, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon.

Ebbe azért a szülő keze is benne van, én sohasem bíztatnám ilyenre a gyerekem.

Nagyon szorongós vagyok én is, de egyszer nem jutott még eszembe, hogy ilyet beszedjek.

2014. szept. 14. 21:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszerfüggőség a neve.
2014. szept. 14. 21:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A magyarok sok gyógyszert szednek, sokat járnak orvoshoz, sokat beszélnek a betegségeikről... Még aki mondjuk laktózérzékeny, az is gyakran simán eszi a laktózt, s mellé bedob pár tablettát...
2014. szept. 14. 21:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Nade mi ad okot egy 12-3 éves gyereknek, hogy már ekkor rendszeresen szedje?
2014. szept. 14. 21:19
 4/4 anonim válasza:
Mert ez jellemző a magyar orvoslásra, illetve a magyar emberekre. Ha valami gond van, jelen esetben stressz, depresszió nem az okait gyógyítják meg, pusztán felszínesen oldódik meg a baj. Emellett vannak természetes stresszoldó, nyugtató készítmények melyek nem károsak a szervezetre, továbbá nagyon hatásosak, de ezeknek a használata is kisebb hazánkban. Egyszerűbb bekapni egy pirulát és a gyerek, vagy mi, máris nyugodtabbak vagyunk és minden happy lesz aztán majd szépen eljut oda a szervezet hogy napi 2-3 nyugtatót igényel, de a probléma ugyanúgy fönt áll. Elsőnek az elmét kell meggyógyítani saját magunknak!
2014. szept. 16. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!