Akik Frontint szednek, mondjuk pánikbetegségre, azoknak terhesen is kell/szabad szedni a nyugtatót?
A pánikbetegség gyógyítható, de ha valakinek olyan súlyos, akkor a rohamok kezelhetők, így nincs szükség a nyugtatóra sem.
Aki pánikbeteg, akkor az menjen el pszichológushoz, aki segít legyőzni, de legalább is kezelni a pánikrohamokat és akkor nincs szükség nyugtatóra. Bár a Frontin gyengébb változatát terhesen is meg szokták engedni, ha úgy látják jónak, hogy szedje a kismama.
Nekem is felírták kismamaként, én akkor lettem pánikbeteg pont, mikor terhes voltam, de nem szedtem gyógyszert, hanem magamtól rájöttem, hogy miként győzhetem le a rohamokat, majd pedig pszichológushoz kerültem és jógáztam és legyőztem a pánikbetegséget.
Nem szabad ilyeneket szedni. Próbáld kezelni a betegséged, orvos, pszichiáter stb. tudnak tanácsot adni és úgy vágj bele a babázásba. Ha pánikbeteg vagy akkor terhesen vajon mennyire erősödne fel a pánikbetegség? Már ketten vagytok, vagy mikor otthon vagy a picivel egyedül stb.?
Nem rosszat akarok, csak jót tényleg. Inkább kezeld babavárás előtt, és úgy vágj bele a projektbe.
Valamitől csak kialakult benned ez a betegség, valami csak kiváltja stb. ezeket kéne tisztázni magadban vagy orvossal.
Persze ha valaki gyógyzserrel terhes lesz, akkor ez van, talán semmi nem lesz, de tudatosan gyereket vállalni jobb körültekintően, a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy ne legyen gond.
Ashton Kézikönyv 1.Fejezet:
"Ellentétes hatások terhességnél. A benzodiazepinek átjutnak a méhlepényen, és ha az anya a terhesség késői szakaszában rendszeresen szedi, ha csak terápiás adagban is, újszülötti komplikációkat okozhat. A méhmagzat és az újszülött nagyon lassan bontja le a benzodiazepineket, és észrevehető koncentrációk fennmaradhatnak a csecsemőben két héttel a szülés utánig, melynek eredménye a „petyhüdt csecsemő szindroma” laza izmokkal, túlnyugtatással, és a képtelenséggel a szopásra. Két hét után kialakulhatnak elvonási tünetek, melyek a hiperérzékenység, magas hangú sírás és etetési nehézségek.
A benzodiazepinek terápiás dózisban úgy tűnik, hogy kis kockázatot jelentenek arra, hogy főbb veleszületett rendellenességet okozzanak. Azonban a krónikus anyai használat károsíthatja a magzati méhen belüli növekedést és gátolhatja az agyi fejlődést. Egyre nagyobb gondot jelent, hogy az ilyen gyerekek a későbbi életben hajlamosak lehetnek figyelemhiányos zavarra, hiperaktivitásra, tanulási nehézségekre, és autisztikus zavarok egy spektrumára."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!