Ha valaki terhesen nyugtatót szed árthat a babának? Van olyan aki szedett terhessége alatt?
Olvass utána a Contergan címszónak!!! Ott éppen ilyen "enyhe nyugtató" miatt több ezer gyerek született karok nélkül.
Nögyógyász engedélye NÉLKÜL SEMMILYEN gyógyszert sem szabad terhesség alatt szedni!!!!
Bármilyen méreg árthat a babának, nem biztos hogy ártani fog, de nem is zárható ki.
Kezd el a problémát kezelni, pszichológus segítségével, bogyók nélkül-nem csak a terhesség miatt, egyébként is.
A dohányzás annyiból rosszabb, hogy azt nem kényszerből szedi az ember, mint a gyógyszert. Egyébként attól, hogy MÁS felelőtlen és dohányzik terhesen, majd esetleg koraszülött, kisebb súlyú, gyengébb... stb. gyereket szül, mint dohányzás nélkül tehette volna, az az ő baja. Ha a tied lenne beteg, az meg a te bajod lenne.
Nyilván erre a kérdésre csak a dokid tud választ adni. Az, aki felírta a nyugtatót + a nődoki. Az én nődokim mindent megtiltott (én migrénre szerettem volna gyógyszert bevenni), mondván, hogy fejfájástól még nem született beteg gyerek, gyógyszertől viszont igen.
Egy ismerősöm durván ekcémás, neki a szokásos gyógyszerét lecserélte a dokija olyanra, amit terhesen is lehet szedni.
Ha valaki lázas, nyilván beveheti ugyanazt a gyógyszert, amiről engem letiltottak, mert a láz nagyobb kockázatot jelent terhesen (vetélés!).
De mindenképpen szakembert kell megkérdezni.
Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi (hangsúlyozom, nem vagyok orvos), szerintem ha napi 1 gyógyszer hatásos nálad, akkor nem vagy olyan súlyos pánikbeteg szerencsére, hogy fokozatosan ne tudd elhagyni a gyógyszert, esetlegesen alternatív módszerekkel helyettesítve, még a terhességed előtt.
Az viszont biztos, hogy gyógyszerrel nem szoptathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!