Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki terhesen nyugtatót...

Ha valaki terhesen nyugtatót szed árthat a babának? Van olyan aki szedett terhessége alatt?

Figyelt kérdés
Napi 1 szemről van szó pánikbetegség miatt.Nem antidepresszáns,csak enyhe nyugtató.Egyszer védőnő azt mondta,hogy nem baj,mert más erősebbet is szed meg így csak a baba nyűgösebb lenne,ha szorongana amiatt,hogy nem vette be a gyógyszert.
2013. nov. 22. 17:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Először is, ha nem vagy terhes, miért van itt a kérdésed?

Ha babát tervezel, akkor igyekezz előbb leszokni a gyógyszerről, kezeltesd magad másképp.

Ráadásul az, hogy a dohányzás rosszabb-e, vagy jobb hogy jön ide? Egyrészt ezt senkinek sem tisztje itt eldönteni, másrészt az, hogy mások rendszeresen verik a gyereküket, én meg csak néha verem meg az enyémet...hát az az én gyerekemen nem segít, hogy hát ez van, másoknak még rosszabb! Neked sem lehet indok, hogy van rosszabb!

2013. nov. 22. 19:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én pánikbeteg voltam a terhességem alatt, elég durva rohamaim is voltak és én kifejezetten kaptam enyhe nyugtatót, 0,25-ös Frontint, de nem szedtem. Inkább megpróbáltam kibeszélni magamból, nekem a kibeszélés segített, a párommal bármikor ilyenkor beszélgettem és átment rajtam a roham.

Akkor még nem volt ez a háziorvosom, aki most van, ő tovább küldött, pszichológushoz jutottam és jógára és kilábaltam a pánikbetegségből. Már majdnem 1 éve semmilyen rohamom nem volt.

Javaslom neked is ezt. A szorongásoknak, pánikoknak oka van, amit ki kell deríteni és orvosolni kell. A gyógyszerek csak a tüneteket enyhítik, magából a betegségből nem fognak kigyógyítani.

Amúgy ha valakinek kell a gyógyszer, mert annyira súlyos egy pszichés eredetű betegsége, akkor sokkal jobban árt a babának az állandó rohamokkal, mint egy enyhe gyógyszerrel.

2013. nov. 22. 19:13
 13/19 anonim ***** válasza:
miért nem próbálod meg a citromfű teát! teljesen természetes nem árt sem neked sem a babának!Ha napi szinten iszod akkor lesz igazán hatásos!Nézz utána a neten!(ezt egyébként "A BÜKKI FÜVESEMBER" ajánlotta, mert bizonyított,hogy akik ezt a taát isszák tovább élnek, mert halálok oka a legtöbb estben közvetett módon a stressz)Ja még valami, ha "idegbeteg" vagy nehezebben fogsz teherbe esni, mert a meddőség hátterében pedig nagyon sokszor a stressz a kiváltó ok!Azt javaslom nyugi és TEÁZZ!!!!!!!
2013. nov. 23. 10:54
 14/19 anonim ***** válasza:

Amúgy a pánikbetegség gyógyítható, de legalább is kezelhető. Mármint a rohamok terén. Amennyiben még nem vagy kismama, keress fel egy szakembert, akinek a segítségével kigyógyulsz a pánikbetegségből vagy legalább is a rohamokat megtanulod kezelni és utána vállalj babát! Sokkal jobb lesz neked is és a babának is.

Aki, mint én is a terhességem alatt lettem az, már nem volt mit tenni, de ha előtte lettem volna az, biztos, hogy amíg nem jövök rendbe, addig nem vágtam volna bele a babatervezésbe. Én senkinek nem kívánok terhesség alatti pánikrohamokat, mert az borzasztó!

És ha az ember nem pánikol, de legalább is tudja kezelni, akkor gyógyszer sem kell és nem kell arról beszélni, hogy vajon árt-e a gyógyszer vagy sem a babának.

2013. nov. 23. 11:51
 15/19 A kérdező kommentje:
Kedves 11 -es!Neked nem mindegy,hogy mit kérdezek,ha nem vagyok terhes?Attól bármit kérdezhetek szerintem!Nem kioktatást kértem,hanem válaszokat olyanoktól akik már átestek ezen.Gyereket most jelenleg nem tervezek mivel nemrég volt egy abortuszom.De a terhesség normálisan fejlődött pedig gyógyszert szedtem.A többienek pedig köszönöm a választ!
2013. nov. 24. 12:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as!Majd kipróbálom köszi a tippet!Meddő nem vagyok.Nemrég volt egy abortuszom.Meg tavaly egy vetélésem és már van egy lányom is.A lányom után jött ez ki rajtam másfél évvel.De ugyanúgy megesem,ha nem védekezem.És jelenleg nem tervezek babát.
2013. nov. 24. 12:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A 11-es úgy érti, hogy akkor miért a 'Terhesség' kategóriában van a kérdésed, ha nem vagy terhes?

Félrevezető. :)

2013. nov. 25. 21:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Mert végül is arról szól.De ha annyira zavarja!Hát sajnálom!
2013. nov. 26. 07:46
 19/19 A kérdező kommentje:
Más sem terhes és mégis feltesz kérdéseket.Egyébként 2 héttel ezelőtt még terhes voltam.Bocsi,ha feltettem ezt a kérdést.
2013. nov. 26. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!