Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez anorexia? Részletek lent!

Ez anorexia? Részletek lent!

Figyelt kérdés
Kezdem Azzal, hogy gerincferdülés betegségem van, Eredetileg 180 cm vagyok, de mivel ferde a hátam, 160 cm-nek tûnök. 160-al mérve a BMI -m 19,1 . De 180-al (ami ugye igaziból lennék) 15,15. Súlyom 49 kg. Kövérnek látom magamat, pedig mások szerint sovány vagyok, alig eszek, tornázom is néha és folyton azon agyalok, hogy hogyan bírjam ki evés nélkül. Menzeszem ciklusom felborult. És 36 kg-ra akarok fogyni. Ez már anorexia? HA az, az orvosok itt a kórházban miért csak a személyiségzavarommal foglalkoznak (borderline vagyok) ?

2014. szept. 8. 14:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tini. 19 éves vagyok.
2014. szept. 17. 20:15
 12/16 Andizsuzsi ***** válasza:
52%
De, tini vagy. ha felnőtt lennél, akkor megpróbálnál magad is változtatni az életeden, és nem éheztetnéd halálra magad és vagdosnád az ereidet azért, hogy figyeljenek rád.
2014. szept. 18. 08:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy azért csinálja hogy figyeljenek rá...Mármint direkt biztos nem...Ez tipikus gondolkodás azok részéről akik mit sem értenek ehhez..Az anorexia nervosa súlyos betegség, s a borderline személyiségzavar súlyos állapot. Valóban akik ezekben szenvednek, figyelmere, törődésre, megértésre vágynak, de hiba azt gondolni, hogy azért vannak ebben az állapotban mert fel akarják hívni magukra a figyelmet, vagyis direkt csinálják. Rengeteg szenvedéssel jár nekik ez az állapot..

Kedves kérdező, valószínűleg azért a személyiségzavaroddal foglalkoztak, azt kezelték, mert ha anorexiás is vagy, akkor ez feltehetően ebből a személyiségzavarból fakad, így ha az anorexiát kezelnék az tüneti, felületi kezelés lenne, nem orvosolnà a háttérben meghúzódó problémát, így hosszútávon eredménytelen lenne. Ellenben ha sikerül jobb irányba eltolni a személyiségzavarod, akkor a "szövődményei" , mint az anorexia is kezelhető lesz.

Ehhez javaslom, hogy vegyél részt pszichoterápiában- a személyiségzavarok ezzel kezelhetők, csupán gyógyszerekkel nem.

2015. jan. 2. 11:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Közben diagnosztizálták, és kezelik. És kiderült, hogy nem borderline vagyok, hanem skizofrén. Azért merem leírni, mert anonim az oldal.
2015. jan. 2. 15:18
 15/16 anonim ***** válasza:
Melyik kórházban voltál? Én most keresek egy jó kórházat evészavar problémával.
2015. jan. 2. 16:39
 16/16 A kérdező kommentje:
A makói pszichiátrián.
2015. jan. 2. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!