Létezik olyan betegség hogy wannarexia? (részletek lent)
Senki nem akar anorexiás lenni, ettől megőrülök, hogy ilyet mondanak. Ráadásul akiknek a legjobban kellene tudniuk, mennyi szenvedéssel jár az anorexia nervosa, azok képesek ilyet mondani... Szerintem arra gondolnak az orvosaid, hogy csak figyelemre vágysz. Gyerek akarsz maradni, akivel foglalkoznak - hogy máshogy érnéd ezt el, ha nem úgy, hogy kislányos testbe aszalod magad és olyan magatehetetetlenné, mint egy gyermek? Hmmm, mi is ez... Olyan ismerős ez a leírás... Ja, várj, ez anorexia nervosa! Félsz felnőni, ezért lettél anorexiás. És persze a szüleidnek/anyukádnak köszönhetően, aki most is inkább téged hibáztat, ahelyett, hogy belátná, bizony elrontott valamit. Hisz miért félne egy egészséges lány a felnőtté válástól? Miért érezné úgy, hogy törődésre van szüksége, mint kislányként? Hát nem azért, mert a szüleid elmulasztottak átadni neked valamilyen leckét, tudást az életről? Mondd csak, foglalkoztak veled bármikor is úgy igazán? Jó volt a gyerekkorod? Boldog gyerek voltál?
Nem attól lesz valaki anorexiás, hogy a BMI-je 16,5 alá esik, hanem azoktól a gondolatoktól, amik kínozzák... Amiket sosem tud igazán átadni a külvilágnak. Ezért olyan könnyű bebeszélni magunknak és a világnak, hogy nincs is semmi probléma.
Szerintem te sem arra vágysz igazából, hogy minden nap tömjenek és mérjenem és szurkáljanak, hanem hogy a kisgyereket, aki a lelked mélyén vagy, valaki meggyógyítsa. Nos, vannak jó dokik, nem mondom. De egy "valóságos" embertől, egy igazi emberi kapcsolattól többet remélhetsz.
Ajánlom neked a sématerápia tanulmányozását.
Balázs érthetően, sőt szórakoztatóan ír róla, de máshol is találsz róla elég infót. Nem pszichikai betegségek szempontjából közelíti meg a lelked, hanem bemutatja, hol lehetsz sérült, leírja, milyen viselkedés jellemző az egyes sémákkal rendelkező emberre. Szerintem nagyon sokat fogsz tanulni belőle! :) Sajnos Balázs blogja még nincs befejezve, folyamatosan bővül sémáról sémára (tizennyolc van, azt hiszem, a harmadával van kész, és vannak más írásai is a témában). De úgysem lehet egyszerre elolvasni és feldolgozni. Ebből tisztázódhat számodra, hogy mik azok a dolgok, amik sérültek az életedben. Így sokkal könnyebb gyógyulni.
És még annyi, hogy semmi szükséged többhónapos pszichiátriai kezelésre. Én is vágytam rá, talán még mindig... Mintha letehetném az életem a kezemből, hogy más vigye helyettem. Könnyű lenne. És mindenki tudná, hogy mi történt velem, és mindenki eszerint kezelhetne. Mindenki sajnálna és együttérezne, törődnének velem, odafigyelnének rám. Rájönnének, hogy létezek. Te is láthatatlan típus vagy? Akit nem vesznek észre, akinek a nevét nem tudják, akinek az igazi énét sosem ismerik és értik meg? És szereted is a láthatatlanságot, ugyanakkor véget vetnél neki?
létezik, még wikipédiás szócikk is van róla, de csak angol nyelven egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!