Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez anorexia? Részletek lent!

Ez anorexia? Részletek lent!

Figyelt kérdés
Kezdem Azzal, hogy gerincferdülés betegségem van, Eredetileg 180 cm vagyok, de mivel ferde a hátam, 160 cm-nek tûnök. 160-al mérve a BMI -m 19,1 . De 180-al (ami ugye igaziból lennék) 15,15. Súlyom 49 kg. Kövérnek látom magamat, pedig mások szerint sovány vagyok, alig eszek, tornázom is néha és folyton azon agyalok, hogy hogyan bírjam ki evés nélkül. Menzeszem ciklusom felborult. És 36 kg-ra akarok fogyni. Ez már anorexia? HA az, az orvosok itt a kórházban miért csak a személyiségzavarommal foglalkoznak (borderline vagyok) ?

2014. szept. 8. 14:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen, az! És azért nem foglalkoznak vele, mert ez itt Magyarország. Nagyjából ezt tudom mondani. Vagy, ha van terapeutád, beszélj róla neki...
2014. szept. 8. 14:10
 2/16 Andizsuzsi ***** válasza:

Azért a személyiségzavaroddal foglalkoznak, mert személyiségzavarod van. Mégsem műthetik meg a manduládat.

A testsúlyod 160 cm-rel is kevés lenne, felborult a hormonháztartásod, te is tudod, hogy anorexia nervosad van. Mégis mire számítasz, mit kezelnek rajtad?

2014. szept. 8. 14:18
 3/16 A kérdező kommentje:
Hát, gondolom, csak nem kéne hagyniuk, hogy szép lassan meghaljak ...fõleg, hogy öngyilkosság miatt kerültem be 3 hete.
2014. szept. 8. 14:22
 4/16 anonim ***** válasza:
Menj be Tündérhegyre vagy a Thalassa házba. Ott foglalkoznak is az emberrel, szerintem ha ebben az országban segítséget akarsz kapni (és nincs erre többszázezer forintod) e kettő közül érdemes megpróbálni az egyiket.
2014. szept. 8. 14:26
 5/16 A kérdező kommentje:
Thalassában voltam, kirúgtak vagdosás miatt 2 hét után, de majd megyek vissza :)
2014. szept. 8. 14:31
 6/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Most komolyan azt várod, hogy valaki megy naponta 3x és megtöm? Nem akarsz enni, csontsoványra fogyasztottad magad és nem akarod abbahagyni, vagdosod magad - pszichésen beteg vagy. Ez nem múlik el csiribi-csiribá, főleg, hogy te nem is akarod, hogy elmúljon. Jó neked ez, így figyelnek rád. Vagy mégsem eléggé? Ez a problémád?
2014. szept. 8. 14:46
 7/16 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de nem értem ezt a kérdést?
2014. szept. 8. 14:49
 8/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Kórházban vagy, kezelnek. De neked ez nem elég, mert "csak" a személyiségzavarodat kezelik. Mit vársz, mit kezeljenek rajtad? Enni nem akarsz, zsarolod a környezetedet az öngyilkossági kísérleteiddel (dehogy akarsz te meghalni, akkor nem lennél felháborodva, hogy hagynak), vagdosod magad még a kórházban is. Mi ez, ha nem több figyelemre vágysz?
2014. szept. 8. 15:13
 9/16 A kérdező kommentje:
az anorexiásokra figyelni szoktak. Én ebben is kivételes eset vagyok, mert engem mindenki utál és SENKI LE SE SZAR!
2014. szept. 8. 15:22
 10/16 Andizsuzsi ***** válasza:
52%

"az anorexiásokra figyelni szoktak. Én ebben is kivételes eset vagyok"

Semmiben sem vagy kivételes. Azon tinik közé tartozol, aki akár halálra is éhezteti magát egy kis + figyelemért. Nem, te nem vagy anorexiás, nem testképzavarod van, hanem egyéb pszichés problémáid. Amin viszont csak akkor tudnak változtatni, ha te magad változni akarsz.

2014. szept. 9. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!