Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan fejlesszem a koncentrác...

Hogyan fejlesszem a koncentrációsképességem betegség után? (többi lent)

Figyelt kérdés

Elég sokáig feküdtem kórházban az elmúlt időszakban, szívem szerint még mindig ott lennék, de a főnököm már így is hosszas fejmosást tartott, mennyi kárt okoztam a kimaradásommal. (Megjegyzem, szerintem semennyit, egy konferencián nem jelentem meg az eddigi kemény munkám eredményeivel, de semmi rosszabb nem történt, alapkutatásban dolgozok.) Pajzsmirigyalulműködéssel kezdődött, erre kaptam egy erős gyomorfertőzést, ami 9 hétig tartott el, most már jól (jobban) vagyok, de amint ebből kikeveredtem, jött egy lázas-köhögős nyavalya, amire most antibiotikumot kapok. Lelkileg sem mondanám magam most a topon, lassan egy éve nincs normális női ciklusom, ami miatt aggódok, de endokrinológiára fél évre előre vannak időpontok... Közben készülök egy szívkatéterezésre is (amit egy kis ingerületvezetőrész-kiégetéssel is meg fognak spékelni). Nem vagyok depressziós, jó általános lelki állapotúnak írnám le magam, nem sírok apró dolgokon, nincsenek sötét gondolataim.

Egyszerűen nem tudok semmire koncentrálni. Nem tudok elolvasni egy újságcikket sem, hogy ne kínozzon a dolog. Egy filmet sem tudok megnézni anélkül, hogy ne "pihenjek", foglalkozzak valami mással. 2 hete vagyok ismét munkában, a munkahelyemen nehezen teljesítek, rengeteg munkám lenne, talán sokat mondok, ha nettó 1 órát képes vagyok azzal foglalkozni, amivel kéne. Mielőtt munkába álltam volna, még minden napot végigaludtam, szombaton munka volt, de a vasárnapot kizárólag alvással töltöttem. Szerintem 20 óránál több volt alvás, de a többiben is főleg feküdtem. Szabadságot nem tudok kivenni, a következő héten már az oktatásban van feladatom, a beosztott óráimat meg kell tartanom, arra fel kell készülnöm, így mindenképpen dolgoznom kell a héten, ha máson nem is, az előadásanyagaimon és a hozzá tartozó jegyzeteken.

Szedek vitamint, béres cseppet, most még egy antibiotikumot is és az antibiotikum előtt szedtem protexint is (kombináltat, nem olcsót). Igazán nem tudom, mit tehetnék még, kérlek, ha valakinek van ilyenben tapasztalata, írja meg! Nagyon köszönöm!

2014. szept. 1. 14:53
 1/1 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzá akartam tenni, hogy képtelen vagyok a legalapvetőbb dolgokra is figyelni, már elhagytam a kulcsaim, az igazolványaim, elfelejtettem találkozókat, amikről szerencsére nem maradtam le, de nem rajtam múlt.
2014. szept. 1. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!