Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért segít az, hogy összevagd...

Miért segít az, hogy összevagdosom a kezem, amikor "belül" rosszul érzem magam?

Figyelt kérdés

Egészen kicsi korom óta mindig küzködtem a belsőmmel, szinte mindig úgy éreztem, hogy valami fáj, hogy valami nincs rendben, hogy el akarok tűnni(nem meghalni, eltűnni, nem létezni). Úgy egy fél éve ezek ilyen-olyan okokból felerősödtek(más miatt, mint kiskoromban). Sajnos nincs kivel megbeszélnem, pszichológushoz nem mehetek el, mert anyám semmiről nem tud, nem foglalkozik velem, viszont ha ezt megtudná, én lennék a hibás és félő, hogy még rosszabbul érezném magam, mert "lelkiterrorral" állna elő, hisz ahogy ő mondja "ennyi idősen még nem lehetnek problémáid. Amikor rám jön a "lelki rosszullét", akkor penge elő és uccu. Kezdetben 3 betűt vágtam magamba, de mostanában inkább igyekszek minél több vágást ejteni magamon, lévén, hogy jobban fáj, és ráfoghatom, hogy macskakarmolás. Szeretném megtudni, hogy ez miért segít, miért mulasztja el ideiglenesen a fájdalmamat, mert azt azért nem szeretném, hogy a kézfejemről a csúklómra csússzon a penge.

17/F

2014. aug. 28. 18:08
1 2
 11/12 anonim válasza:
Az emberek többsége valóban megbánja. Nekem egyiknek se maradt nyoma, de ha maradt volna azt se bánnám, mert legalább az is emlékeztetne a rossz napokra hogy úgy még inkább tudjam értékelni azt hogy jól vagyok és igen túl éltem. Így lássanak egészében.
2014. aug. 31. 16:44
 12/12 anonim válasza:

Hasonló problémáim voltak Nekem is... Volt hogy egy nap 80-90 vágás volt a kezemen... Csak Én öngyilkos is akartam lenni mellette... Voltam Gyerekpszichiátrián is... Még mindig kell Pszichiáterhez járnom... Ha gondolod írj, beszélgethetünk erről az egészről!

16/F

2014. szept. 21. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!