Miért segít az, hogy összevagdosom a kezem, amikor "belül" rosszul érzem magam?
Egészen kicsi korom óta mindig küzködtem a belsőmmel, szinte mindig úgy éreztem, hogy valami fáj, hogy valami nincs rendben, hogy el akarok tűnni(nem meghalni, eltűnni, nem létezni). Úgy egy fél éve ezek ilyen-olyan okokból felerősödtek(más miatt, mint kiskoromban). Sajnos nincs kivel megbeszélnem, pszichológushoz nem mehetek el, mert anyám semmiről nem tud, nem foglalkozik velem, viszont ha ezt megtudná, én lennék a hibás és félő, hogy még rosszabbul érezném magam, mert "lelkiterrorral" állna elő, hisz ahogy ő mondja "ennyi idősen még nem lehetnek problémáid. Amikor rám jön a "lelki rosszullét", akkor penge elő és uccu. Kezdetben 3 betűt vágtam magamba, de mostanában inkább igyekszek minél több vágást ejteni magamon, lévén, hogy jobban fáj, és ráfoghatom, hogy macskakarmolás. Szeretném megtudni, hogy ez miért segít, miért mulasztja el ideiglenesen a fájdalmamat, mert azt azért nem szeretném, hogy a kézfejemről a csúklómra csússzon a penge.
17/F
Szerintem az előző két válaszoló nem volt még hasonló helyzetben így azt kell mondjam a ,, eltereled a figyelmed a problémáról" magyarázattal nem értek egyet. Persze lehet akinél ilyen funkciót tölt be, de saját tapasztalatból s gondolom akkor mások esetében is más miatt van ez.
A szimpla mazochizmusra nem térnék ki, mert gondolom az nem függ lelki válságtól. Az ön pusztítás nem figyelem elterelés hanem kiteljesedés. Ha belül fáj akkor az láthatatlan mások és saját magad számára is, csak érzed hogy rossz és az által hogy fájdalmat okozol és sérülést fizikailag formát adsz a lelki fájdalomnak, ezzel mondhatjuk úgy hogy ki engeded magadból, le vezeted a feszültséget. Ez persze nem megoldás csak rövid távú könnyebbülés.
Én sose voltam képes megvágni magam, ezért karmolásztam magam, ami horzsolás szerű sérüléseket produkált 1-2 napra rá.
Szerintem ez a dolog nem egyeztethető össze azokkal akik a (társadalmi hovatartozás szinten) függő ként vagdossak az ereiket még ha az indok ugyan az is, az öngyilkossági szándékkal meg pláne nem, hiszen az célirányos tevékenység.
Nekem evvel a karmolászással sose volt problémám, tudtam mi a célja, és hogy jobban érzem magam tőle de nem is fordult elő sűrűn, és nem lettem függő sem. Nincs baj ezzel a vagdosással de nagyon rászoknod nem kéne, főképp hogy ez nem oldja meg a problémát, s neked is jobb lenne ha lelkileg rendben lennél és nem kéne ezzel örömet szerezned magadnak.
Kedves utolsó válaszíró!
Na jó, de hogy legyek rendben lelkileg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!