13 évesen depresszióból hogy másszak ki?
A legjobb az lenne, ha valakivel meg tudnád osztani a gondolataid. Idősebb rokon, sulipszichológus, rendes pszichológus esetleg? Én is szívesen meghallgatlak, nem ígérem, hogy olyan jól és profin tudok segíteni, de... Voltam depressziós én is, és átérzem.
18L
Szia!
Küzdöttem a depresszióval, elég súlyos volt, és bár még mindig felül tud emelkedni rajtam, azért van kiút.
Mindenképpen szakemberre van szükséged! Ezek a rohamok, sírógörcsök sajnos olyanok, amit pl egy házi orvos, vagy egy "jószándékú" ismerős nyugtatókkal, kedélyjavítókkal oldana meg, és ez óriási hiba lenne. Tudom, én is így kezdtem, mikor már beutalóm volt a pszichiátriára, s a nap nagy részét zombi üzemmódban töltöttem a sok nyugtató miatt, akkor jöttem rá, hogy nem elnyomni kéne a dolgokat, hanem felszínre hozni, és megoldani.
Kerestem egy pszichológust, és ő volt az, aki végre tudott segíteni. Ezt ajánlom neked is, minél hamarabb! Ez sajnos nem olcsó mulatság, le kell ülnöd a szüleiddel beszélni, hogy segítségre van szükséged, mert ez csak rosszabb lesz, és ilyenkor már kevés egy barát, vagy egy szomszéd, akivel elbeszélgetsz. NEM! Szakember kell! És ne várj vele!
Nem akartam rád ijeszteni. Az volt a célom, hogy megértsd, sürgősen segítséget kell kérj, mert ez nem játék. Nagyon drukkolok Neked!!!
Kedves Kérdező!
Ez sajnos depressziós zavarnak tűnik.
Menj el az iskolapszichológushoz. Ha nagyon súlyos a helyzet, akkor az iskolaorvos tud írni nagyon-nagyon enyhe szorongásoldót legalább arra az időre, amíg a beszélgetés-terápia "elkezd" működni. Nem szeretünk felírni fiataloknak pszichiátriai gyógyszereket, de most nagyon józanon gondolkodva lehet, hogy szükséges.
Néhány hétre gondolok itt.
Erről nem kell tudnia a tanároknak. Kérdezd meg a pszichológust, hogy az anyukádat kell-e értesíteni arról, hogy oda jársz. Szerintem igen, de azért ezt beszéljétek meg.
Minden jót kívánok,
dr.
Kedves Kérdező!
Sok csapás ért, természetes, hogy ez megráz. Isten és az idő segítségével kihevered. Nem kell rögtön depressziót kiáltani.
Ami a pszichológusokat és a pszichiátereket ne dőlj be nekik, csak a saját pozíciójukat akarják növelni, meg a gyógyszergyárak bevételeit.
Én is hozzád hasonló korban kerültem abba a helyzetbe, fél év leforgása alatt 5 rokonom (köztük 3 nagyszülő) halt meg. Akkor kaptam eleget a pszichológusok és pszichiáterek úgynevezett "segítségéből". Családban is van pszichológus. Én is tanultam valamennyi pszichológiát.
Úgyhogy elég sok oldalról tudom mennyit is ér ez a "segítség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!