Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális fóbiával érdemes...

Szociális fóbiával érdemes pszichiáterhez fordulnom?

Figyelt kérdés
Egyáltalán tud rajtam segíteni, azon kívül hogy gyógyszert ír fel?
2014. júl. 22. 15:56
 1/10 zabmester ***** válasza:

Ha jó orvoshoz mész (nem egy receptkiadó automatához), az tud segíteni. Még azt sem mondanám, hogy csak annál kapsz megfelelő ellátást, akinek vagyonokat fizetsz, TB által finanszírozott rendelésen is kifoghatsz jó dokit, bár sajnos tény, hogy ott kevesebb van.

De esetleg első körben inkább pszichológushoz menj, ő eleve nem is írhat fel gyógyszert, viszont anélkül is nagyon sokat segíthet, de persze csak akkor, ha együttműködsz vele. Sok sikert!

2014. júl. 22. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Szociális fóbiával pszichológushoz fordulj, és ne pszichiáterhez. Pszichológus eleve nem ír fel gyógyszert, mert ő nem orvos.
2014. júl. 22. 16:02
 3/10 A kérdező kommentje:

1: Köszönöm!

Gondoltam arra is hogy pszichológushoz kéne mennem, úgy tudom hogy viselkedésterápiát alkalmaznak. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire lehet hatásos.

2014. júl. 22. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:
A gyógyszernél 1000x jobb.
2014. júl. 22. 16:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon könnyen rá lehet szokni a nyugtatókra, és egyre több fog kelleni, hogy u. azt a hatást érjem el. A problémát pedig nem hinném, hogy megoldaná.
2014. júl. 22. 16:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem, csak tüneti kezelés lenne.
2014. júl. 22. 16:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Az a bajom, hogy nem vagyok biztos benne, hogy súlyos-e annyira hogy érdemes legyen elmennem.
2014. júl. 22. 16:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Semmiképp se menjél pszichiáterhez (bár az én pszichiáterem beszélgetett velem és nem írt fel gyógyszert, csak jó idő után, amikor kórházba kerültem). Inkább keress egy jó pszichoterapeutát / pszichológust (nem mindegyik viselkedés terápiát használ, valaki analízist, valaki kognitív terápiát).
2014. júl. 22. 16:48
 9/10 anonim ***** válasza:

"a hatást érjem el. A problémát pedig nem hinném, hogy megoldaná."

A problémát magadnak kell megoldanod, akármelyiket választod.

2014. júl. 22. 19:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen! Ha a szorongás már annyira a hatalmába kerít, hogy nehezíti a mindennapjaidat, akkor nem hogy érdemes, el is kell menned!

Egyedül, segítség nélkül nem lehet vagy nagyon nehéz és mégtovább tart kijönni belőle!

2014. júl. 23. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!