Depresszióval, pánikbetegséggel, párkapcsolati problémával kihez lehet/érdemes fordulni? Pszichológushoz vagy pszichiáterhez?
Szerintem először pszichológus, aztán majd ha ő úgy ítéli meg, elirényít pszichiáterhez. Annyi a különbség, hogy a pszichológus nem írhat fel gyógyszert, mert nem orvos. Beszélget Veled, kérdez, pszichoterápiát végez. A pszichiáter pedig szükség esetén gyógyszert ír fel Neked. De vannak olyan szakemberek is, akiknek mind a 2 végzettségük megvan.
HA pesti vagy, írj privit, ajánlok egy nagyon jó pszichológust.
Hát,sok féle választ tudnék adni.
Előszőr is te egy ördögi körbe záródtál és nem tudsz kilépni belőle.
A rossz kapcsolat depressziót okoz.Boldogtalanságot.
De a betegség is megrontja a kapcsolatot.Most kérdés:Mi volt hamarabb a tyúk vagy a tojás?
Voltam hasonló helyzetben.
A pszichiáter majd akár el is kezelhet olyan gyógyszereket ír fel.De ha minden kötél szakad akkor muszály.
Jobb a pszihológus,de ez attól függ mennyi erő van benned a változtatáshoz.
Jót tesz egy barátnő is aki őszintén a javadat akarja és meghallgat.Akár itt az interneten is
Kapcsolódj ki,mozdulj ki a házból,szórakozz.
Ha gondolod meghallgatlak,hogy pontosan mi a baj,mert mondom voltam én is így(10 éve),de most már semmi bajom.
1. vagyok. Egyetértek a 2.-kal abban, hogy sokszor egy barát, vagy akér a Te akaratod többet ér.
Sajnos nagyon sok a rossz vagy nem megfelelelő szakember mind a pszichológusok, mind a pszichiáterek között, főleg, ha nem privátban keresel fel egy szakembert, hanem SZTK-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!