Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Koncentrációzavar?

Koncentrációzavar?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy

hiába olvasok el valamit, legyen az rövid/hosszú sosem tudom megjegyezni, csak ha "bemagolom"... többször kell elolvasnom és csak úgy tudom megérteni. (Ez a "jelenség+ nagyon akadályoz abban, hogy leérettségizzem. Ugyanis képtelen vagyok megtanulni a komolyabb matematikai feladatokat, példákat.) Hiába próbálok koncentrálni, egyszerűen képtelen vagyok rá mindig megzavar egy-egy gondolat.

Szeretnék könyvet olvasni, de nem igen látom értelmét, mivel nem tudok koncentrálni, így csak "bedarálnám" a sorokat és szinte alig marad meg valami.

Ha sorozatot, filmet nézek szinte ugyanez a helyzet, valamennyivel jobb de nem sokkal.

A memóriám is ilyen-olyan, van amikor jól emlékszem dolgokra, van amikor kevésbé és van amikor egyáltalán nem emlékszem semmire (az utóbbi ritkább)

Mi bajom lehet? kihez lehetne fordulni?

2014. júl. 5. 15:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Én pontosan ilyen voltam, mégis lediplomáztam, azzal a módszerrel, hogy amikor közelített a vizsga időpontja, rájöttem, hogy nincs mese, és meg KELL tanulnom, és valahogy sikerült, aztán minél többször fordul elő ez, annál könnyebb volt tanulni (bár ezzel párhuzamosan egyre többet kellett, szóval nem lett kellemesebb semmivel sem).

Manapság mindenre könnyen rámondják, hogy koncentrációzavar, de valójában tök természetes az, hogy nem tudsz arra figyelni, ami nem érdekel, és fiatalon szerintem az is természetes, hogy nehéz egy dologgal egyszerre elfoglalnod magad.

2014. júl. 16. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!