Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinálnak az emberrel a...

Mit csinálnak az emberrel a pszichiátrián?

Figyelt kérdés
Például a depresszióst, aki önmagára veszélyes, hogyan kezelik? És a gyermekpszichiátria milyen? Ha valakinek lenne részletesebb beszámolója akár saját, akár kiskorú/nagykorú ismerőse tapasztalata alapján, legyen szíves, ossza meg velem, mert nagyon kíváncsi vagyok.

2014. júl. 5. 01:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem u.a., mint a "felnőtt" részlegen. Biztos, hogy aludna egész nap, én is átváltottam bulldogba, amikor bent voltam.
2014. júl. 6. 10:25
 12/25 anonim ***** válasza:
44%

En el nem tudom kepzelni azt hogy ennyire rossz lenne ez a rendszer. Persze nem foglalkoznak mindenkivel annyit mert nem tudnak nincs idejuk. Az apolok is ingerultek persze kiabalnak hat ok is atelik azt amit ti. Minden egyes rotty embert lat es rosszabbakat is.

A tul eros gyogyszerekrol meg annyit ha egyszeruen nem muszaj nem kapod meg ugysem szoval valamilyen szinten szukseges. Ott bennt mindennki azert van hogy te mint beteg kikerulj onnan. Nem azert vannak bennt naphosszakat mert nekik az jo ha a beteg folyamatosan visszakerul... az nekik kudarc. Azert vannak hogy meggyogyuljunk. Sajnos igaz azis hogy olyan betegeket tesznek egybe akiket nem kene de sajnos hely sincs. Ahogy a megfelelo szakember is keves. Thats it

2014. júl. 6. 14:42
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, aki még tud bármit is, kérem, továbbra is írja le. Amit még meg szeretnék kérdezni, hogy a zárt osztály hogy néz ki? Oké, be van zárva, de milyenek a szobák? Tényleg vannak ilyen akármik az ágyon (nem tudom a nevét), amiket hogyha nem viselkedsz jól, akkor rácsatolnak a kezeidre-lábaidra, és nem tudsz tőlük mozdulni? Ha igen, ezt milyen esetekben alkalmazzák? Aki "csak" önmagára veszélyes, vagdossa magát, depressziós, másokat nem bánt, azt is zártra viszik?
2014. júl. 6. 18:02
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia, 3. vagyok. Igen, aki depressziós, és öngyilkosságot fontolgat, vágdossa magát, stb. zártra kerül. (mint én). Amúgy meg a zárton is ugyanolyan kórtermek vannak, mint másutt. Van egy megfigyelő szoba, egyébként teljesen "normális" az egész. 2008-ban még rácsok voltak az ablakon, együtt volt a női és ffi WC, de 2013-ra felújították, és már nem volt rács az ablakon, viszont mindig csengetni kell, ha be akarsz menni. Akik nagyon ficánkolnak, azokat leszíjazzák, de csak legvégső esetben.
2014. júl. 7. 11:44
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ugyanolyan a zárt, mint bármelyik másik osztály. Előtér, ahol TV-zni lehet, könyvek a könyvespolcon, asztal, nehéz székekkel. Utána folyosó, onnan nyílnak a kórtermek. Csak kanál lehet nálad, kést vagy villát elvesznek. De gondolom, ez magától értetődik.
2014. júl. 7. 11:47
 16/25 homo ludensz ***** válasza:
91%
Előre szeretném bocsájtani hogy 3 hetet voltam bent saját elhatározásomból a pszichiáter és a velem foglalkozó pszichológus ajánlására egy csak ezzel foglalkozó klinikán.Az is igaz hogy "csak" mély depressziós fázisban voltam és a földszintre kerültem gondolom az enyhébbek folyosójára. A kezelő dokinő első nap megvizsgált miután elfoglaltam az ágyam és az ápoló nővérke bekötötte az infúziót. Kaptam 11 napig néha vért vettek,testsúlyt mértek és a legtöbb időt a dohányzóban töltöttem mert ott egy jóízűt beszélgettem a sorstársaimmal. Néha megkértek hogy töltsek ki egy tesztet mert a nővérkék is képezték magukat és bele szerettek volna látni a mi világunkba.Volt olyan is hogy az orvostanár megkért hogy a tanítványai tennének fel kérdéseket és ha gondolom válaszoljak rájuk. Mentem és ha tudtam válaszoltam. Ki az utcára nem mentem mivel elvették a személyim de nem is volt miért mennem. Csináltak AEG-t ha jól írom a fejemre raktak sok drótot és olyan szalag jött ki mint az EKG-nál. 3 ágyas szobában voltam és olyan jó baráti viszonyba kerültem a másik kettővel hogy szinte fájt elválni tőlük. Reggel kinyitották a folyosó ajtaját és egész nap nyitva volt.A kórterem ajtaja meg állandóan. Szabadon mozoghattunk az ebédlőben volt tv. egy vitrinbe társasjátékok de én mondtam hogy köszönöm engem az nem köt le.Inkább olvastam az ágyon elnyúlva. A felettünk lévő két emeleten bizonyára komolyabb rendszabályok voltak érvényben de ha belegondolok hogy a híd alól behoztak egy bekábszerezett egyént aki azt sem tudta hogy a földön van e vagy a Marson és rúgott s harapott azzal mit tudtam volna én vagy bárki is kezdeni? A mentősök mivel hívták őket mentek behozták és csináljanak vele azt amit gondolnak. Ráadásul éjszaka a 3 szintre egy ügyeletes orvos volt. Te is én is leszedálnám tablettával vagy injekcióval mert gondjaimra van bízva még kb.100 beteg. A mi folyosónkon volt a kávéautomata és jöttek le fentről lánykák kávét inni és a cigarettacsikkek nyomait viselték a karjukon vagy frissen bekötve a vágások nyomait. Vidámak voltak és végigviharzottak a folyosón. Minden folyosót lezáró ajtó mágneszárral működött és a nővérpulttól vezérelték. Fentebb a nehezebben kezelhető betegek csak a nővér tudtával hagyhatták el az osztályt. Meggyőződésem hogy aki nem ön vagy közveszélyes s nem hívja fel magra a figyelmet az maga dönti el hogy kezeltei e magát vagy szenved és a környezete is megsínyli. Senkit nem fognak megkeresni hogy de kérem szedje ezt vagy azt a gyógyszert. A dizánj szereket meg nem kötelező szedni meg mértéktelenül inni sem a buliban. Én teljes értékű embernek érzem magam és még felkavaró élményeim sincsenek arról az időszakról amikor az életem egy negatív szakaszában volta. Az is az én életem egy szakasz volt.
2014. júl. 10. 10:40
 17/25 anonim válasza:
100%
Úgy imádom ezeket a teóriákat. Nincs olyan, hogy kényszeres vetkőztetés.. Főleg nem gyermekpszichiátriákon. "Szerencsém volt 1 hónapot eltölteni egy gyerekpszichiátrián, őszintén szólva, nem volt ANNYIRA rossz. Az ápolók néha üvöltöznek, de semmiféleképpen nem vernek meg, vagy ilyesmi. Igen, van olyan ágy, amelyiken van ilyen szíj vagy hogy mondjam, de nem mindenhol, nálunk csak 1 szobában volt ilyen. És nem adnak olyan gyógyszereket amitől annyira elborul az agyad, hogy nem tudod ki vagy.
2014. júl. 28. 15:31
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Tudom nem időben válaszolók! De leírom az én élményem odabent! Szóval hogy miért tetted? Mi a bajod? nem kérdezik meg ? Reggel délbe este megkapod a gyógyszered és pár nap múlva iszonyat zombi leszel. Sok elmebeteggel van teli az a hely. Szóval egy közveszélyes gyilkológépet egy helyre tesznek egy olyan emberrel aki egészséges csak rossz élet helyzetbe van.

Én is azt hittem magamról hogy elmebeteg vagyok a szorongásom és depresszióm miatt. De mikor arra a helyre bekerültem, nem akartam hinni a szememnek. Egyszerűen az egyik öreg nő olyan volt mint egy zombi.

Szerintem amíg fiatal vagyok és van esélyed a gyógyulásra. És nem nem tömtek tele gyógyszerekkel próbáld össze szedni magad. Mindennap sétálj,fuss hogy kiadd magadból a felesleget! Én 2013 nyarán kerültem be egy ilyenre helyre. 1 hétig voltam de nem emlékszem az ott történtekre igazán annyira teletömtek gyógysszeral.

Ha a gyereked beteg, mindennap ülj le vele beszélgetni.

Persze sajnos vannak olyan részek mikor egy beszélgetés kevés. Gyógyszerek előtt elsőnek Próbálj meg neki multi vitamint adni! B6 vitamin, magnézium. Ezek sokat segíthetnek ha még menthető a fázis.

Szóval én azt mondom öngyilkosság helyett egy kiadós sírás sokat segíthet ! És legyen sokat olyan társaságba ahol jól érzi magát! :)

2015. jan. 24. 15:25
 19/25 homo ludensz ***** válasza:
100%
Az utoljára hozzászólótól kérdezem hogy te konkrétan hol voltál bent 1 hétig? Én a Balassa utcai klinikán voltam az ha jól tudom SOTE.Annak az fele csak pszichiátriai betegekre specializálódott.
2015. jan. 24. 19:53
 20/25 anonim ***** válasza:
76%
Homo ludensz, nem én vagyok az előző válaszoló (én még nem szóltam hozzá), de én a leírásodból egyből ráismertem a SOTE-ra, én is ott voltam, és ugyanezeket tapasztaltam, pozitív tapasztalataim voltak nekem is.:)
2015. jan. 24. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!