Mit csinálnak az emberrel a pszichiátrián? Kap gyógyszert és ennyi? És ha én nem akarom bevenni a gyógyszert, akkor lekötöznek?
Miért, beutaltak pszichiátriára?
Mi miatt? Mi a bajod, tüneteid?
Javaslom, hogy ne dőlj be mindenféle rémhíreknek. Indokolt esetekben alkalmaznak kényszergyógykezelést, lekötözést (akkor, ha veszélyes vagy másokra vagy magadra, éppen megölni készülsz valakit stb.). Egyébként elég változó, hogy melyik pszichiátrián mi megy. Van, ahol csak odaadják a napi gyógyszert és ennyi. Máshol van egy egész sor terápiás lehetőség (pl. művészetterápia, dráma stb.).
A gyógyszeres kezelést jogodban áll visszautasítani. Ha viszont annyira súlyos eset vagy, akkor kényszeríthetnek rá. De annyira súlyos eset nem lehetsz, ha már képes voltál itt egy kérdést kulturált, intelligens formában feltenni :-)
Még nem, de valószínűleg befognak.
Depresszió, idegösszeroppanás (már nem sok választ el tőle szerintem)
Ha mondjuk valaki kihívja a mentőket, beviszek, és ott tartanak, utána mi lesz?
Adnának gyógyszert, szerintem az nem segít, azt mondom majd, hogy nem veszem be. Akkor lekötöznek? Erőszakkal beadják?
Köszönöm a második választ is, azt csak most olvastam.
Hát azt nem tudom magamra mennyire vagyok/lennék veszélyes, másokra nem vagyok.
Mondjuk az jó, ha mondhatom, hogy nekem nem kell gyógyszer. De akkor meg el is jöhetnék, nem?
Adnak gyógyszert, mert így tudnak beteggé tenni, és ők ebben a módszerben hisznek. Más kérdés, hogy ők ezt gyógyításnak hazudják, a lényeg hogy beteg leszel.
Nem az az intézmény, ahol megkérdezik be akarsz-e venni valamit. Pszichiátrián NINCS jogod vagy szabadságod.
Tehát gyógyszert adnak, attól tényleg beteg leszel, és akár egy életen át romlik az állapotod. Minden szinten tönkretehetnek ezek a szerek, letenni őket gyakorlatilag nem lehet mert erős függőséget okoznak, a pszichiátriát felszámolni kell, nem alávetni magunkat.
Nem tudomány, nem gyógyászati rendszer, kerüld el.
A problémáidra pedig más, igazi megoldást keress.
Pszichoterápiát, egészséges táplálkozást (pszichés zavaroknak sokszor van biológiai oka pl. táplálkozás eredetű) illetve ismerd meg a világot, tanulj taoizmust, kvantumfizikát. Így le lehet küzdeni a pszichés problémákat.
Azt nem állítom, hogy ha a világ valóságát látod attól boldogabb leszel, de.. de lehetsz. Illetve már nem leszel beteg.
Köszönöm a válaszokat!
Azért próbálom menteni a menthetőt, hátha nem visznek be, vagy nem kerülök oda.
Ha meg mégis, akkor majd valamit kitalálok, ha tudok.
Hát, ha ideg-összeroppanás miatt bevisz a mentő, akkor adnak nyugtató injekciót. Ezt mindenképpen beadják, ha egy idegroham kellős közepén vagy éppen. Olyankor nem teljesen beszámítható az ember, úgyhogy nem hallgatnak rá, ha azt mondja, nem akar gyógyszert kapni.
A további kezelésről az orvos dönt, te viszont visszautasíthatod a gyógyszerszedést, amennyiben vagy olyan állapotban (tehát nem dühöngsz, nem vered szét a berendezést és nem vagy teljesen szétcsúszva). Ha pedig már kikerültél a kórházból, akkor tényleg csak rajtad múlik, hogy szeded vagy nem. Optimális esetben a terápia önmagában is segít.
Aha, értem.
Szóval ha "jó" leszek, akkor talán nem kényszerítenek.
Az elsőt akkor sem tudnám elkerülni, hiába mondanám, hogy ne, lefognának ugye? Viszont a többi megoldható.
Hát köszi a válaszokat, remélem nem kerülök oda, de ha mégis, akkor legalább felkészülök rá, mi lesz ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!