Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinálnak az emberrel a...

Mit csinálnak az emberrel a pszichiátrián? Kap gyógyszert és ennyi? És ha én nem akarom bevenni a gyógyszert, akkor lekötöznek?

Figyelt kérdés
2014. febr. 16. 18:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%

Ne fektesd a bizalmadat idegen emberekbe, akiket nem ismersz és a gyógyszeripar pénzeli őket.

Sajnálom hogy ezt kell írjam, de NE bízz a pszichiátriában, egyrészt nincs módszerük hogy segítsenek, másrészt anyagilag megéri nekik, hogy ártsanak.

2014. febr. 16. 18:37
 12/21 A kérdező kommentje:

Most olvastam a 9-es választ, azt is köszönöm.

Az a baj, hogy arra nincs pénzem, hogy magándokihoz menjek, az még lehet használna is, bár a pszichiáterektől félek azért.

Mehetnék SZTK-s rendelésre is, de az meg napközben van, akkor dolgozom, és nincs szabim, nem enged el a főnököm. Ez kicsit ilyen ördögi kör. De majd kitalálok valamit.

2014. febr. 16. 18:40
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tudsz maradni egy helyben, akkor nem fognak lefogni.
2014. febr. 16. 18:43
 14/21 anonim ***** válasza:
Csak a dühöngőket kötözik le. Ha nem veszed be a gyógyszert, egyszerűen kidobnak a kórházból, azt mehetsz amerre látsz. A vak kutyát sem érdelkli mi lesz veled. Azt mondják, aki hülye haljon meg.
2014. febr. 17. 10:03
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

Én azt látom, hogy tesznek is érte, hogy aki hülye (vagy nem hülye) az meghaljon.

De előtte jó sok gyógyszert vegyen tőlük, éveken át..

2014. febr. 17. 10:07
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
MinimorRris, te honnan szerzed az ismereteidet?
2014. febr. 17. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

Ismerek embereket, a történeteiket, olvasok.

Tudom milyen szereket használnak, miket adnak már gyerekeknek is.

Tudom, hogy a használt gyógyszereiknek nincsen gyógyhatásuk.

2014. febr. 17. 10:54
 18/21 anonim ***** válasza:
88%

Ja, az "ismerősök mondták", meg "olvastam valahol", ezek a legjobbak.

Én nem magasztalom a pszichiátriát, mert ott is vannak hibák, nem mindig találják el, hogyan is kell az adott emberrel bánni, előfordulnak félrekezelések. Az is igaz, hogy sokszor csak letudják a betegeket egy gyógyszerrel. Sajnos ilyen a mai egészségügy, mert kellő támogatás híján és orvoshiány miatt egy orvosra rengeteg beteg jut, egyszerűen nem tud úgy foglalkozni velük, ahogy kéne.

A szakemberek jó szándékában azonban nem kételkedem.

Direkt mérgezik a betegeket, meg akarják őket ölni - ezek rendkívül rosszindulatú feltételezések. Nem mondom, hogy nem fordulhat ilyen elő, mert mocsok emberek sajnos mindenütt vannak, de ahhoz, hogy valaki ilyeneket tegyen, iszonyatosan aljasnak kell lennie. Ne akard ezt olyan emberek egész csoportjára ráhúzni, akiket nem is ismersz! Különben a hippokratészi eskü a pszichiátereket is arra kötelezi, hogy mindent tegyenek meg a rájuk bízott betegekÉRT, és nem ellenük.

Ja és az egyszerű SZK-s orvosok nem kapnak azért több fizetést, mert ilyen vagy olyan gyógyszert írnak fel. Fix bérük van, ami akkor is ugyanannyi, ha naponta 5 beteg jön hozzájuk, meg akkor is, ha naponta 50. Nem érdekük tehát, hogy minél több legyen a beteg. A magánorvosokról már inkább lehetne ezt feltételezni, de őket meg az köti meg, hogy ha nem jól végzik a munkájukat, akkor nem fognak hozzájuk menni a betegek és nem viszik nekik a zsét. Ezenkívül ma Magyarországon kevesen engedhetik meg maguknak a magándokit. A gyógyszergyáraknak talán "jól jön" az, ha sok a beteg, de a termékeik nem jutnának el az emberekhez az orvosok nélkül, akik felírják őket - és akiknek a helyzetét az előbb már ismertettem. Így a gyógyszergyáraknak is leginkább a recept nélkül kapható készítmények hoznak hasznot, amikhez bárki hozzáférhet, a tévében is ezeket reklámozzák, nem a Xanaxot meg a Rivotrilt.

2014. febr. 17. 12:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Kapott már ismerősöm idegösszeomlást, mégsem kötött ki a pszichiátrián. Tudtommal ön - és közveszélyeseket zárnak oda be és raknak kényszerzubbonyba.
2014. febr. 17. 12:56
 20/21 anonim ***** válasza:
48%

"A szakemberek jó szándékában azonban nem kételkedem"

Persze hogy nem, abban én sem.

A mögöttük álló rendszer kompetenciájában és jó szándékában már igen.

"Direkt mérgezik a betegeket, meg akarják őket ölni - ezek rendkívül rosszindulatú feltételezések"

1. ez úgy néz ki, hogy gyógyszerszedésen tartják őket, nem ölik meg, a FOGYASZTÁS a lényeg.

2. a feltételezés a rosszindulatú? komolyan ezt gondolod? Miért, a gyakorlati megvalósítás akkor angyali? Szép.

"Nem mondom, hogy nem fordulhat ilyen elő, mert mocsok emberek sajnos mindenütt vannak,"

Folytasd.. igen, a pszichiátriában meg is találod őket, gyógyszeripari bérenceket, igen.

"de ahhoz, hogy valaki ilyeneket tegyen, iszonyatosan aljasnak kell lennie."

Ez egy nagyon evidens megállapítás. De iszonyatos aljasságból sajnos nincsen hiány..

"Ne akard ezt olyan emberek egész csoportjára ráhúzni, akiket nem is ismersz! Különben a hippokratészi eskü a pszichiátereket is arra kötelezi, hogy mindent tegyenek meg a rájuk bízott betegekÉRT, és nem ellenük."

1. tehát akik gyerekeket drogoznak be, azokról azt gondolod, hogy számukra jelent bármit is a hipokratészi eskü? most megint, komolyan ezt gondolod?

2. hiába jó szándékú valaki, ha 6+x éven át ferdítették a tudatát, személyiségét.. megváltoznak. Illetve a módszereik akkor sem szolgálnak jó célt, egészséget még ha segíteni is akarnak vele.

Nagyon egyszerű: adok egy kést, használd jó célra.. nem, kés az hasznos. Pszichiátria: adok neked egy doboz SSRI gyógyszert. Használd fel jó célra! :(

Nem fog menni..

"Ja és az egyszerű SZK-s orvosok nem kapnak azért több fizetést, mert ilyen vagy olyan gyógyszert írnak fel."

Ők a 'közkatonák' :(

"Nem érdekük tehát, hogy minél több legyen a beteg"

A mögöttük álló rendszernek viszont igen.

"A magánorvosokról már inkább lehetne ezt feltételezni, de őket meg az köti meg, hogy ha nem jól végzik a munkájukat, akkor nem fognak hozzájuk menni a betegek és nem viszik nekik a zsét."

Fikció. Egy függő el fog menni újra az orvosához, az újabb gyógyszeradagért.

"A gyógyszergyáraknak talán "jól jön" az, ha sok a beteg, de a termékeik nem jutnának el az emberekhez az orvosok nélkül, akik felírják őket"

Igen, ezt hívják kereskedelemnek, árusításnak. Én is gyógyszerárusoknak nevezem az orvosokat (tisztelet a kivételnek).

"Így a gyógyszergyáraknak is leginkább a recept nélkül kapható készítmények hoznak hasznot, amikhez bárki hozzáférhet, a tévében is ezeket reklámozzák, nem a Xanaxot meg a Rivotrilt."

Gazdasági kimutatás? Hol van?

Már gyerekeknek is egyre több gyógyszert használnak (pszichiátriai szereket) hagyjuk már hogy mi vényköteles és mi nem, a lényeg a fogyasztás. Az pedig van, és ez óriási probléma.

Hogy mi mekkora hasznot hoz, azt hagyjuk. Nem tudjuk mely termékekből van a legnagyobb hasznon, de ha igazi gonoszságot és aljasságot keresek a háttérben, akkor nem csak gazdasági megtérülésben gondolkodom, a gonoszság az, hogy gyerekeknek is beadják már a nyugtatókat, nem emlékszem most hogy állnak az SSRI szerekkel.. rémes a helyzet és abszolút rosszindulattól vezérelt. Nem kell elcsúszni efelett, nyugodtan ki lehet mondani. :(

2014. febr. 17. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!