Hogy tudom kigyógyítani édesanyámat a depresszióból pszichológus nélkül?
Már évekkel ezelőtt kezdődött ez az egész, de pontosan nem emlékszem honnan indult ki. De ami már napi szinten megy itthon azt már nem lehet elviselni. Az egész napos
dührohamai ha dolgozik hanem, ha nyaralunk hanem, ha hétvége van hanem stb, végig kíséri édesanyámat ez a hangulat ingadozás egyik percben mosolygós második percben úgy ront be a szobámba, mint ha "fölrobbantottam volna a konyhát". Majd mindenkit elutasít magától és bemegy a szobájába édességet enni.
Úgy beszél velem, mint egy kutyával, de még a kutyával is szebben, mint a saját gyerekével...
A vele együtt élőkkel viselkedik így nem csak velem.
Kérlek segítsetek nem tudok már mit tenni.
Orvoshoz meg tuti nem menne el mert én vagyok a hülye és "ő a tökéletesség".
Sehogy. A depresszio csak antidepresszanssal es/vagy pszichiátriai terápiával gyógyítható.
Ráadásul ez mániás depressziónak tűnik, az nem gyógyítható, csak fenntartható egy elfogadható állapot.
Költözz el.
Amúgy meg maradj nyugodt, és jó kedélyű. Próbáld meg keresztül lélegezni a hangulatát szépen lassan, ki be. Próbáld a derűt átragasztani rá.
Esetleg kérj tőle segítséget, tanácsot valamiben. Ha tud segíteni az jó érzés lesz neki. Meg eleve vond be az életedbe. Mesélj neki arról, ami veled aznap történt, amin gondolkozol. És akármi a reakciója igyekezz ne kibillenni, vagy ha kibillentés minél előbb visszabillenni a jó kedélybe. És egy vita után szólj hozzá mintha mi se történt volna derűsen. akár valami kis dolgot, amiből látszik, hogy minden rendben megy tovább. Valamit kérdezel, hogy hogy lesz pl. Vagy akármi. ne az legyen, hogy aránylag hosszú időre elszeparálódik mindenki a nyomorába és a rossz érzésébe. mindig oldani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!