Kényeszerbetegség lehet az, ha mindent tökéletesen szeretnék, és már ha valami nincs a helyén, idegesit?
Figyelt kérdés
azt is észrevettem, hogy mindenbe belefogok, és végül mindent félbehagyok, mert újabb dolgot látok meg, hogy mit kéne csinálni a tökéletesség eléréséhez. pl elkezdek mosogatni, de félbehagyom, mert meglátom hogy a pokróc nincs kirázva, kirázom, de nem teszem vissza a helyére, mert meglátom hogy pár poharat ki kell vinni, de nem mosom el, mert meglátom hogy szemét van, előszedem a porszivót, felporszivózok, de nem rakom el a porszivót, mert meglátom hogy le kell vinni a szennyest, leviszem a szennyest, de nem pakolom be a gépbe, csak levágom a padlóra, feljövök, meglátom hogy nincs befejezve a mosogatás, folytatom, de félbehagyom, mert nem küldtem el egy üzenetet, leülök a géphez, de nem küldöm el, mert valamire válaszolnom kell a fb-on és igy tovább. és egyre idegesebb leszek, hogy semmi sincs rendben, mert amit érek, és látom hogy nincs jól, vagy mennyi munka lenne vele, azt azonnal rendbe akarom rakni. valahogy nagyon szétestem mostanában. mitől lehet ez? és hogy kéne ezen változtatni?2014. jún. 24. 12:47
1/3 anonim válasza:
Ez a hűbelebalázs szindróma. Odafigyeléssel kezelhető.
2/3 A kérdező kommentje:
:) az meg mi? :) hogy eltúlzom a dolgot? ok, akkor megpróbálok odafigyelni.
2014. jún. 24. 22:58
3/3 anonim válasza:
Lehet kissé rend és tisztaságmániás vagy. Én is. Csináld szervezetten és jobban fogod magad érezni. Pl.: míg a wc tisztító hat, rakj be egy mosást. Ha már úgy is zaj van, porszívózz fel. Ha kész vagy, lejár a fél óra hatóidő és már sikálhatod is a wc-t stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!