Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szétvagdosott karokkal és...

Szétvagdosott karokkal és egyebekkel van esélyem "alkalmas" minősítést kapni pszichikai vizsgálaton? (A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre szeretnék jelentkezni. )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az alábbi problémáim állnak fenn:

- vagdostam magam, és lehet, hogy télen, a pulcsik takarásában folytatni fogom

- hánytattam magam, hashajtózok (kávéval, szóval rá lehet fogni, hogy csak kávézok, és hát na, ilyen a hatása)

- koplalok, ha képes vagyok rá, éheztetem magam, ha van hozzá akaraterőm

- képtelen vagyok lemondani a csontsovány test iránti vágyról, akármilyen butaság is

- depressziós időszakaimban erősen foglalkoztat az öngyilkosság gondolata, illetve egyszer bevettem kb. 25 szem fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt alkohollal, utána éreztem, hogy most képes lennék felvágni az ereim, csak nem akartam olyan körülmények között meghalni

- szorongok; nehezemre esik emberek közt lenni, találkozni még azokkal az emberekkel is, akikkel nagyon szeretnék

- olykor gyilkla gondolataim is vannak, de ezek inkább régebben voltak jelen a fejemben

- néha feldobott hangulatom van, ilyenkor mindenen nevetek, harsány vagyok, és nem tudok józanul gondolkodni, mármint mondok olyan dolgokat az embereknek, amiket máskor sosem mondanék.

Mindezek után azért elmondanám, hogy egyébként egy jószívű, csendes, kedves lány vagyok. Okos és értelmes, nagy bennem a tudásvágy és a tettvágy. Van saját véleményem és önálló gondolataim, és bár viszahúzódó vagyok, azt hiszem, a vezető szerep is illik hozzám, ha kell, meg tudom ragadninaz irányítást, tudom, kire milyen feladatot kell bízni, átlátom a helyzetet, a problémákat felismerem.

De ha meglátják a karomon és a combomon a vastag, vörös hegeket, vagy rájönnek, hogy bulímia nervosában szenvedek, és öngyilkos gondolataim vannak... Az egyet jelent azzal, hogy nem vagyok alkalmas, igaz? Esélytelen, hogy így alkalmasnak minősítsenek. Pszichológusnál sosem voltam, a családomnak sem beszéltem ezekről a dolgokról.

Ti mit gondoltok?

19L

2014. jún. 24. 12:09
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
62%

"- vagdostam magam, és lehet, hogy télen, a pulcsik takarásában folytatni fogom "

Ha szétvan vágdosva a karod, azt talán még nem veszik észre ha hosszúujjúba vagy azonban biztos hogy kiderül a mentális állapotod. nem véletlenül vannak ezek a vizsgálatok, pontosan azért hogy a (bocs a kifejezésért) hozzád hasonlókat kiszűrjék.

Hogy miért?

Az egyik indok:

Csontsovány vagy azt mondod. Még az alkalmasságit se hiszem hogy igy végig csinálnád, de a kiképzésen szinte biztos hogy véged lenne testileg, és elnézve a mentális helyzeted, Lelkileg még inkább.

A kiképzésen simán leorditják a fejedet csak mert valamit rosszul csináltál. Kibirnád ezt?

" azt hiszem, a vezető szerep is illik hozzám "

Már hogy illene hozzád egy vezető szerep, mikor öngyilkosság foglalkoztat, vágodosod magad? Egy tisztnek határozottnak kell lennie, és nem szabad az első pillanatban összeomlania ha vért lát.

Szóval Biztos lehetsz benne, hogy Alkalmassági vizsgálaton nem engednének át. Az ilyet kiszűrik elég erőteljesen. Nem csak formalitás ez. Habár én NKE-HHK-s vagyok de az RTK-n is hasonló az alkalmassági.

Ha nagyon akarod ezt, javaslom:

Pszihológushoz járj el és VEGYÉL ERŐT MAGADON! gondolj arra hogy TE EZT AKAROD CSINÁLNI! és inkább nem vágdosod magad, inkább eltereled a figyelmed az öngyilkos hajlamokról és inkább eszel hogy felvegyenek!

Az akaratnál nincs erősebb.

Ha pedig erre képtelen vagy, akkor sajnos nem vagy idevaló.

2014. jún. 25. 09:43
 12/21 anonim ***** válasza:

KTK még elment volna, de a többi szakhoz komoly erőnléti teszteket kell teljesíteni.

Vérnyomásmérést írtam, de a gerincbetegségek szűréséhez melltartóig le kell vetkőzni, nem lehet eltitkolni a nyomokat.

Kíméletesek lesznek, nem vágják a fejedhez, miért vagy alkalmatlan, ezt itt mi sem tesszük.

Kérjél szakértő segítséget, mert már az sem természetes, hogy ennyire nem tudod felmérni a valós képességeidet és reális lehetőségeidet.

2014. jún. 25. 12:29
 13/21 A kérdező kommentje:
Mindegy. Akkor leszek pszichológus. Na jó, csak vicceltem. A pszichológia is érdekel, de tudom, hogy arra sincs esélyem, mert egy darab ürülék is többet ér, mint egy olyan, mint én. Hogy érhetne el bármit is egy hozzám hasonló? Művész még lehetnék, kár, hogy kitartásim sincs, meg semmi másom se. Király. És nem vagyok csontsovány, csak az akarok lenni. 161 centiméter és 49 kilogramm vagyok most, de nyár végére kb. 42 leszek, mindig ez van.
2014. jún. 26. 13:02
 14/21 anonim válasza:
79%
Nem lenne egyszerűbb az önsajnálat helyett erőtvenni magadon és azt mondani hogy inkább lenni akarsz valaki?
2014. jún. 26. 13:54
 15/21 anonim ***** válasza:
én úgy érzem, hogy te inkább figyelemre vágysz... Ha akarsz, változtass, de semmi nem fog az öledbe hullani. Azt hiszed, hogy mások nem tesznek semmit sem azért, hogy eljussanak oda, ahol vannak (pl rendőrök, hogy témánál maradjunk)? Minden csak akarat és kitartás kérdése. A te döntésed. Változtatsz vagy nem. Ha nem megy, fordulj orvoshoz, de ő se tudja teljesen megoldani a problémákat, ha TE nem akarod.
2014. jún. 26. 21:36
 16/21 anonim ***** válasza:
Esélytelen. Sürgősen menj el orvoshoz, mert ha így folytatod, meg fogsz halni, és nem úgy, ahogy azt te szeretnéd.
2014. jún. 28. 09:09
 17/21 anonim válasza:
53%
Ezeken a teszteken csak akkor nm mész át ha mondjuk elbeszélgetésen megtámadod a pszichológust. Tudom mert látom milyen emberek jutottak át eddig :D Igaz énnem az rtk-n vagyok hanem a hhk-n ahol elvileg jobban szűrnek. Gyakorlatilag ha nem vagy teljesen pszichopata és nem jelölgetsz szándékosan össze vissza akkor átmész :D ilyesztő mi, hogy ilyen emberek kezébe adnak fegyvert adott esetben.
2014. júl. 6. 20:07
 18/21 anonim válasza:

"Igaz énnem az rtk-n vagyok hanem a hhk-n ahol elvileg jobban szűrnek."

Egy leveledben nekem azt írtad hogy már végeztél a ZMNE-n.

Akkor most hogy is van ez?

-Mellesleg nem, nem engedik át. Észreveszik a mentális állapotát köszönjük Emese.

2014. júl. 6. 20:52
 19/21 anonim válasza:
24%
Én nem írtam hogy végeztem a Zrinyin :D De printscreen-eld be nyugodtan ahol ezt írom névvel együtt kiváncsi vagyok én is. Egyébként szrt se vesznek észre :D Úgy meg lehet vezetni ezt a tesztet ahogy kell. Van egy 500 kérdéses tesztsor ahol ilyeneket kérdeznek hogy pnre igaz e hogy gyakran szétverne egy tányért a falon, meg gyakran érez e kényszert hogy ok nélkül megtámadjon valakit. Kb ilyen szintű az egész. Én voltam a rtf alaklmasságin is mert anno oda is jelentkeztem szal tudom. De ne legyen igazam és működjön jól a rendszer inkább, én is azt mondom.
2014. júl. 7. 09:30
 20/21 anonim válasza:

Voltak gyilkos gondolataid, innentől kezdve nem való fegyver a kezedbe. Tudom, nem akarnál a társaidra lőni vele, de ezt rajtad kívül senki sem tudja, és a teljes biztonságra kell törekedni.

A pszichológiain a depresszió kiszűrése az egyik legfontosabb szerintem.

2015. jún. 4. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!