A pszichológusom a 6. elbeszélgetős alkalom után kijelentette, hogy nem vagyok alkalmas pszichoterápiára mert elhárítom őt illetve kitérek előle. Mit tehetnék?
Én próbáltam együttműködő lenni, de személyiségemből adódóan minden mondatára tudtam valami indokot találni, amiért nem én vagyok a hibás. A baj csak az, hogy én ezt teljes mértékben így gondolom. Mindemellett azt is tudom, amit ő is mond, hogy saját sorsom és életem kovácsa vagyok. Magyarul tudom, hogy tehetnék az ellen ami miatt pszichológushoz kell járnom, de úgy gondolom, ahogy ő is, velem kapcsolatban. Azaz(az én szemszögemből nézve)nem nekem kell változni, hanem a környezetemnek, hiszen ők okozzák a problémát, nem én. Hisz hiába változom, ha a környezetem ugyan az marad. Ráadásul a fejemhez vágta, hogy legyek felnőtt férfi, tartsam el a szüleim és a barátnőm. A probléma csak az, hogy olyan energiákat szabadított fel bennem, amiket az ő segítségével kellett volna átprogramozni kevésbé szélsőséges energiává.
Azt beszéltük meg, hogy 1-1,5 hónap múlva keresem őt a következő időpontért. Addig nem bírom ezt a lelki állapotot.
Mit tehetnék?
Azért kellene eltartanom, mert nagyjából más dolgom nincs. Mindenünk megvan. Illetve a szüleim öregek.
Őszintén én sem értem igazából, mert számomra közel sem ez az életem célja. Viszont amit én megjelöltem neki, az számára csak egy megvalósíthatatlan vágy. Így lehetséges, hogy tényleg csak nincs meg a közös nevező köztünk.
Viszont ő előtte egy pszichiáterhez jártam, aki borzasztóbb volt a pokol legsötétebb alakjainál is. Hazug, önző, buta ribanc volt, még finoman fogalmazva is.
Ezért félek a váltástól, mert a jelenlegi értelmes, kedves és megértő.
El nem tudom képzelni, hogy ez milyen módszer. Első időkben én borzasztóan ki voltam ülések után, nem is tudom mit szóltam volna, ha kitalálja, hogy másfél hónapig maradjak magamnak, "érjek", aztán jöhetek újra.
Szeretnél visszamenni? Bízol benne?
Én ebben a helyzetben lehet, hogy inkább gyorsan fölkeresném, hogy zárjuk le ezt a kapcsolatot, hogy hadd keressek valaki mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!