Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusom a 6. elbeszél...

A pszichológusom a 6. elbeszélgetős alkalom után kijelentette, hogy nem vagyok alkalmas pszichoterápiára mert elhárítom őt illetve kitérek előle. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Én próbáltam együttműködő lenni, de személyiségemből adódóan minden mondatára tudtam valami indokot találni, amiért nem én vagyok a hibás. A baj csak az, hogy én ezt teljes mértékben így gondolom. Mindemellett azt is tudom, amit ő is mond, hogy saját sorsom és életem kovácsa vagyok. Magyarul tudom, hogy tehetnék az ellen ami miatt pszichológushoz kell járnom, de úgy gondolom, ahogy ő is, velem kapcsolatban. Azaz(az én szemszögemből nézve)nem nekem kell változni, hanem a környezetemnek, hiszen ők okozzák a problémát, nem én. Hisz hiába változom, ha a környezetem ugyan az marad. Ráadásul a fejemhez vágta, hogy legyek felnőtt férfi, tartsam el a szüleim és a barátnőm. A probléma csak az, hogy olyan energiákat szabadított fel bennem, amiket az ő segítségével kellett volna átprogramozni kevésbé szélsőséges energiává.

Azt beszéltük meg, hogy 1-1,5 hónap múlva keresem őt a következő időpontért. Addig nem bírom ezt a lelki állapotot.

Mit tehetnék?

2013. márc. 1. 12:24
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben, hívd föl bátran! Nehogy már várasson veled egy hónapot, mikor nem érzed jól magad és amúgy se tartasz igényt a szolgálataira!
2013. márc. 1. 14:21
 12/38 anonim ***** válasza:

"Azaz(az én szemszögemből nézve)nem nekem kell változni, hanem a környezetemnek, hiszen ők okozzák a problémát, nem én."

Kedves kérdező! Ez nagyon tetszett! Kötelezni kellene az összes neked nem tetsző személyt, hogy változzanak meg.

2013. márc. 1. 16:10
 13/38 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem meg egy pszichológus jobban tudja, hogy mire van szüksége a kliensének, mint az itteni megmondogatós emberek.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a környezetedtől várod a javulást és amíg be nem látod, hogy Neked van szükséged változásra, nem is lehet hasznos a terápia. Egyszerűen másokra hárítasz most is, anélkül, hogy azt néznéd Te mit tehetsz.

A terápia egy komoly munka a kliens részéről, ami partneri kapcsolatot feltételez. Amennyiben nem vagy együttműködő nem is történik meg az áttörés. Szerintem oka van annak, hogy úgy gondolta, végig kell gondolnod a dolgokat.

Talán ezt is kéne tenned és ha beláttad a saját felelősséged, a jelentőséged a terápiában, újra jelentkezni Nála. Talán akkor nem is kell egy hónap.

Most megerősítést vártál az emberektől és úgy alakítottad a történetet? Nekem pl. úgy tűnik, hogy nincs munkád és otthon vagy, ha azt várná el tőled, hogy "tartsd el a szüleidet meg a barátnődet",

Szerintem ez igenis élethez méltó cél és a Tiéd lehetséges, hogy tényleg nem reális. A munka az az és biztos segítene a társadalomba való beilleszkedés.

2013. márc. 1. 18:01
 14/38 anonim ***** válasza:

"Szerintem meg egy pszichológus jobban tudja, hogy mire van szüksége a kliensének, mint az itteni megmondogatós emberek. "

Kedves utolsó!

Én a kérdezőt idéztem, ő nem fogadja el a pszichológus érvelését. Olvass gondosabban, hogy megértsd, minthogy megszólj. A te írásodban meg az a tanács, hogy a MUNKA az egyedüli megváltó a kérdező esetében, olyan hegyibeszéd jelleget ad az írásodnak. Már bocsánat.

2013. márc. 1. 18:07
 15/38 anonim ***** válasza:
Tesómmal kb. ugyanez volt, 4 hónapig járt hetente kezelésre, semmit nem javult a helyzet, bementem beszélni vele, az volt a válasz, hogy ő már pár hét után látta, hogy semmi értelme, hogy oda járjon, megköszöntem a segítéségét, meg azt, hogy lényegében feleslegesen kifizettem hetente 15 ezer forintot 4 hónapon keresztül.
2013. márc. 1. 19:01
 16/38 anonim ***** válasza:
Még utolsó vagyok, a leírtakból én azt szűrtem ki, hogy túlságosan is kötődsz a pszichológusodhoz, ami pszicho. szempontból nem túl jó.
2013. márc. 1. 19:02
 17/38 A kérdező kommentje:

Én teljes mértékben értem és elfogadom, hogy nekem kell változtatni. Tudom, hogy nincs más megoldás. Nem változtathatom meg magam körül az embereket. Engem egyedül csak az emészt meg, hogy teljesen normális ez a fajta viselkedés. Engem bosszant, hogy az emberek nem fejlődnek se lelkileg se szellemileg. Bosszant, hogy nem az élet igazi értékeinek élnek. Elegem van abból, hogy mindenki csak arról beszél, hogy tudnék beilleszkedni egy alapjaiban igazságtalan és beteg, kapzsiság és önös érdekekkel fertőzött társadalomba. Nem arról, hogyan tudnék ezen változtatni, vagy hogyan tudnék ebből elmenekülni. Miért kellene nekem egy ilyen társadalomba beilleszkednem? Nem akarok magamnak rosszat.

Vagy tegyük fel egyszerűen csak azt, hogy számomra teljesen élhetetlen ez a társadalom és ez a környezet amiben élek. Akkor nem az lenne a feladata, hogy rávezessen arra az útra, amivel ebből menekülni tudok?

2013. márc. 1. 21:10
 18/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Megírnád (akár privátban is, ha úgy jobb), hogy Te mit jelöltél meg életcélnak mások eltartása helyett?

Érdekelne, mire mondja azt a pszichológus, hogy irreális.

Ugyanis esetemben is sokan (nem pszichológusok, csak a környezetem) jönnek azzal, hogy irreális céljaim vannak.

Amikor pedig megvalósítom az egyiket, bekussolnak, vagy elintézik annyival, hogy "ennyi idő alatt bárki képes lett volna rá".

Köszi, ha megírod.

2013. márc. 2. 09:49
 19/38 anonim ***** válasza:
Keress inkább valaki mást,vannak jó szakemberek..
2013. márc. 2. 17:03
 20/38 anonim ***** válasza:
Nnna.Téged össze kéne kötni a lányommal.Legalábbis irreális célok és az "élhetetlen" környezet terén.Azért nehéz ezzel mit kezdeni,mert sajnos mindenkinek vannak "keretei",amiket nehéz itt,most átlépni. És,ha nem sikerül,akkor belőled egy megkeseredett, depressziós ember lesz. Gondolom, ezért próbál a pszichológusod rávenni arra,h keress reális célokat az életedben.
2013. márc. 2. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!