Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusom a 6. elbeszél...

A pszichológusom a 6. elbeszélgetős alkalom után kijelentette, hogy nem vagyok alkalmas pszichoterápiára mert elhárítom őt illetve kitérek előle. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Én próbáltam együttműködő lenni, de személyiségemből adódóan minden mondatára tudtam valami indokot találni, amiért nem én vagyok a hibás. A baj csak az, hogy én ezt teljes mértékben így gondolom. Mindemellett azt is tudom, amit ő is mond, hogy saját sorsom és életem kovácsa vagyok. Magyarul tudom, hogy tehetnék az ellen ami miatt pszichológushoz kell járnom, de úgy gondolom, ahogy ő is, velem kapcsolatban. Azaz(az én szemszögemből nézve)nem nekem kell változni, hanem a környezetemnek, hiszen ők okozzák a problémát, nem én. Hisz hiába változom, ha a környezetem ugyan az marad. Ráadásul a fejemhez vágta, hogy legyek felnőtt férfi, tartsam el a szüleim és a barátnőm. A probléma csak az, hogy olyan energiákat szabadított fel bennem, amiket az ő segítségével kellett volna átprogramozni kevésbé szélsőséges energiává.

Azt beszéltük meg, hogy 1-1,5 hónap múlva keresem őt a következő időpontért. Addig nem bírom ezt a lelki állapotot.

Mit tehetnék?

2013. márc. 1. 12:24
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a diagnózist Dr. Két mondatból megmondom milyen egy ember! :D Hasznos volt az írásod!
2013. ápr. 12. 21:39
 32/38 anonim ***** válasza:
Úgy látom már letelt a másfél hónap. Mi történt? Fölkerested?
2013. ápr. 13. 11:02
 33/38 A kérdező kommentje:
Jövőhéten fogom. :) Majd beszámolok róla.
2013. ápr. 13. 12:13
 34/38 anonim ***** válasza:
Komolyan kíváncsi vagyok! El nem tudom képzelni milyen módszer ez, hogy "jelentkezz 1-1,5 hónap múlva!".
2013. ápr. 13. 12:17
 35/38 anonim ***** válasza:

nem két mondat volt, és én csak azt írtam le, milyennek tünsz

általában elég pontosan eltalálok dolgokat, a visszajelzések alapján, amiatt írtam le ezeket, hogy gondold végig magad miatt, nem azért, hogy értelmetlen harcba kezdjünk

2013. ápr. 13. 12:27
 36/38 A kérdező kommentje:

Tűnsz.... :) Aranyos. Szóval én tűntem valamilyennek, ezért te ezt írtad hozzám:

"Ha a világot rossznak látod, akkor is csak saját magadból projektálsz, persze lehet, hogy ilyen önállótlan balfék vagy, a személyiséged meg olyannak tünik, aki a szintén nem normális embereket vonzza be, és evvel meg is teremted magadnak az elképzelt világodat.

Egy értékes embernek, szerintem nem is nagyon tűnsz érdekesnek, így nehezen ismered meg, azokat az embereket akik mellett jó lenni."

Nem fogok neked semmit bizonygatni, mert egy senki vagy, aki a saját frusztrációját másokra vetíti ki. Ugyanis közelébe nem jártál az én személyiségemnek, se a kapcsolataimnak, sem annak, hogy milyen eredményeket értem el az életben. Így csakis ez a lehetőség maradt.

2013. ápr. 14. 13:12
 37/38 A kérdező kommentje:

Egyébként pedig fogalmam sincs róla, hogy te kivagy, de ettől független, neked sincs arról, hogy én ki vagyok. Annyira értelmetlen amit írtál, mint amit én most írtam neked. Remélem látod a példát benne, mellesleg ne válaszolj többet, nem ütöd a szintet. :) Nem a negatív kritika miatt, a stílusod miatt. Ja, hogy olyan mint az enyém? Nem, nem olyan. A tied színtiszta személyeskedés, én pedig általánosan beszélek az emberekről. Különbség.

# 34/36:

El kell szomorítsalak, de egyre inkább úgy érzem, hogy csak időpocséklás visszamennem. Egyszerűen a doki is azok közül való, akikről én beszélek. Élnek a kis álomvilágukban, felszínesen, (ön)tudatlan módon és ez nekik jó. Egyszerűek, nincs igényük.

Majd rájönnek az emberek, nem tudok mit tenni, kicsi vagyok hozzá és nem is akarok. Nem érdemlik meg. Nem foglalkozom azokkal a gondokkal többé amik miatt "szakértőhöz" fordultam. Az idő orvosság mindenre. :) Élem az életem és ennyi. Sziasztok.

2013. ápr. 14. 13:33
 38/38 anonim ***** válasza:
52%
neked tényleg időpocsékolás, mert az írásaid alapján alkalmatlannak tűnsz ilyen kezelésekre, szerintem így akart téged lekoptatni
2013. ápr. 14. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!