Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kötelékfóbia gyógyítható,...

A kötelékfóbia gyógyítható, kiheverhető?

Figyelt kérdés

Most olvastam a kötelékfóbiáról, a volt páromra ismertem, rossz kapcsolatban élt, imádott, mindent megadott, virág állandóan,szerelmi vallomás,én a hozzá való nő, boldog, hogy vagyok, aztán egyszer csak a fordulat, kiabált velem, ott hagyott az utcán, kövérezett, míg előtte csinos szép voltam, aztán persze lett valakije, idősebb nő, de megmondta egy normális pillanatában és elhagyott. Régen volt, csak sosem értettem, de most olvastam a kötelékfóbiáról és felvetődött a kérdés, az ilyen férfi minden nővel ezt fogja csinálni vagy csak velem volt ilyen, mert előttem volt rossz kapcsolata, ott a nő volt a főnök, többet keresett, tehát fel voltak cserélődve a szerepek, a férfi takarított, a nő öltöztette, ha meg kell jelenni, akkor ne szégyenkezzen vele. Úgyhogy én egy rossz kapcsolat után voltam vele, ami állitólag a kötelékfóbiát okozza. Na de az utánam következő is úgy fog járni, mint én, először minden szép és jő, majd megfordul?

Azt szeretném kérni, hogy olyanok írjanak, akik vagy pszichológusok vagy érdekli a pszichológia vagy hallottak már a kötelékfóbiáról, de találgatás nem érdekel, azt én is tudok. Köszönöm előre is.

2014. jún. 20. 15:50
 1/7 VasalódeszkásGyilkos válasza:

Ezek szerint a kötelékfóbia az az amikor belemegy egy kapcsolatba de amint komolyabbra fordul megijed és lelép?

Mert ha igen akkor én is kíváncsian várom a válaszokat, mert sajnos én is ilyen vagyok. Kedves aranyos srác minden tuti aztán megijedek és ilyen-olyan ürüggyel vagy esetleg anélkül kiabálva lelépek, és csak később gondolok bele és igen volt egy nagyon rossz kapcsolatom előtte...

2014. jún. 20. 15:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, ez az. Nézd, most olvasom: [link]
2014. jún. 20. 16:09
 3/7 VasalódeszkásGyilkos válasza:
De jó. Én azt hittem egyszerűen csak érzéketlen retardált vagyok, de kiderült, hogy ennek neve is van. Pedig eskü nem az a típusú ember vagyok aki játszani akar a másikkal, mégis mindig így végződik....
2014. jún. 20. 16:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor te, aki magadra ismertél, nem tudsz tenni vagy nem akarsz tenni ellene? Udvarolsz egy lánynak, elhalmozod szép szavakkal, szerelemmel és egyik napról a másikra jól belerúgsz és nem tudja mit csinált rosszul? Szóval, te, aki ráismersz a saját viselkedésedre, miért nem tudsz változtatani?
2014. jún. 20. 16:28
 5/7 A kérdező kommentje:
találtam egy könyvet is a kötelékfóbiáról, bele lehet olvasni: [link]
2014. jún. 20. 16:30
 6/7 VasalódeszkásGyilkos válasza:

Őőőő izé lány vagyok.

És ez úgy szokott kinézni, hogy egy fiú jön, aranyos, kedves szimpatikus, elbeszélgetünk, jól kijövünk aztán már együtt vagyunk egy két hónapja amikor nem tudom, hogy miért de elkezd megijeszteni a dolog. Megtiltok neki dolgokat, kerülök témákat stb stb. Nem tudom, hogy miért de egy idő után már undort érzek, ha elkezd tapizni és egyből leállítom. Aztán annyira az agyamra megy az egész, hogy kerülök mindent ami vele kapcsolatos, hárítok és egyik pillanatról a másikra kimondom, hogy vége.

Utólag belegondolva ez szívtelen és szörnyű de ott és akkor tényleg konkrétan nem bírom, undorodok az egésztől.

Kettő ilyen volt nekem azóta jönnek mennek srácok akiknek bejövök de őket már ott leállítom, hogy vagy barát vagy fel is út le is út de én ezt még egyszer nem akarom eljátszani senkivel.

A kettő ilyen gyors leforgású előtt volt egy 1 éves kapcsolatom de az úgy ahogy volt xar volt és elég mély nyomot hagyott bennem.

Lehet, hogy kéne szakember vagy valami mert egyszerűen nem tudom mitől van, de a kérdésedig nem is kattogtam rajta, hogy ez most mennyire jó/rossz.

2014. jún. 20. 16:35
 7/7 anonim válasza:
Valakinek sikerült legyőzni?
2023. júl. 8. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!