Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az arachnofóbia gyógyítható,...

Az arachnofóbia gyógyítható, vagy költözzek az északi-sarkra?

Figyelt kérdés
Rettenetesen félek a pókoktól, hiába vagyok felnőtt, néha úgy megijedek egy-egy nagyobb példánytól, hogy sírógörcsöt kapok, és ez elég ciki. Hiába próbálom racionális érvekkel meggyőzni magam, egyszerűen ha pókot látok teljesen kikapcsol az agyam racionális része...
2013. szept. 13. 16:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%
Sokmindenki küzd ezzel a problémával és nagyrészüknél ugyanolyan drasztikus, mint nálad, mégsem menekülnek a világ végére. Az életben vannak problémák, tudni kell kezelni őket.
2013. szept. 13. 16:15
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Én is rettegek tőlük, de a nagy hideget sem szeretem, így marad a kézközeli porszívó. :-)))))))
2013. szept. 13. 16:17
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Vegyél Bio KIllt, jól fújd be vele körben a szobát, a sarkokat a plafonokat, a pókhálót, vagy egy pókot, 1 hónapig nálam mindig hatásos. a külső ablakpárkány sarkaiba is mindig öntök belőle, mert ott is szeretnek tanázni és onnan jönnek be melegedni. A szer nyomot nem hagy, nem mérgező emberre és hatásos a pókok ellen. Én is rettegek, remegek ha egyet meglátok.
2013. szept. 13. 16:20
 4/12 anonim ***** válasza:
Bio Kill a szer neve.
2013. szept. 13. 16:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de nem pókirtási tippeket kértem... :S

Első válaszolónak: Nagyon okos vagy, sokat segítettél azzal, hogy kvázi lehülyéztél. Nyilván csak ennyi kellett, hogy te szólj, hogy mások sem szaladnak ki a világból, és JÉÉÉÉÉ tényleg, akkor már nem is félek. Épp ezt magyaráztam, hogy én is TUDOM, hogy irreális, de mégis iszonyatosan rettegek

2013. szept. 13. 16:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Akkor vagy költözz, vagy menj pszichológushoz.
2013. szept. 13. 16:27
 7/12 anonim válasza:

Hát,ez agyban dől el.

Én a tériszonyom küzdöttem le(nehéz volt,de már alpin melót is vállalok,nevetek a régi énemen)

Tényleg gusztustalan állat,de izgalmas.

Olvass utána milyen tulajdonságai vannak,ami más ízeltlábúnak nincs meg,bámulni fogod őket.

Piszkáld őket messziről és kiderül,nem gonosz,sőt nagyon ijedős.

Hasonlitsd össze más állatokkal és rájössz,hogy még gusztustalanabb állatok is vannak.

Megfogni én se fogom meg,lapáttal viszem ki a házból.

Semmi kiemelt tulajdonsága sincs a szempontjából,ami kiemeltebb lenne,a természet része.

A kis békákat meg merem fogni, a kifejlettet nem,ez is tök emberi.

Viszont a békák miatt nem megyek az Északi sarkra.

Valószínű,azért a GYK nem elég,biztos kell egy kis szaksegítség.

2013. szept. 13. 16:30
 8/12 anonim válasza:

7-es vagyok,páromnál nem volt olyan súlyos az iszony,de ő minden izgő-mozgótól félt.

Ugyanezzel a gondolatmenettel sikerült elérnem,hogy legalább ne rohangáljon a házba,hanem söpörje ki.

Azért én is undorodok,amikor pókok szambáznak a testemen.:-)

2013. szept. 13. 16:42
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

"Nyilván csak ennyi kellett, hogy te szólj, hogy mások sem szaladnak ki a világból, és JÉÉÉÉÉ tényleg, akkor már nem is félek. "

Fene akart neked segíteni! Csak felvilágosítottalak, hogy milyen gyáva vagy. :)

2013. szept. 13. 16:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Háát én is voltam/vagyok. Korábban annyira féltem, hogy ha megláttam egy pókot, akkor majdnem elájultam, kifehéredtem és szédültem. Amióta a mostani párom van (8 éve) már nem félek annyira. :)) Ugyanis a párom semmilyen bogarat, pókot, egeret, kullancsot nem nyom meg, nem dob ki, nem öl meg, így kénytelen lettem és ezeket megoldani. Egér sufniban, kullancs a kutyában, pók a szobában, ezeket mind én intézem. :)

Szóval ez az én történetem a pókfóbiáról.

2013. szept. 13. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!