Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg ennyire kiábrándító a...

Tényleg ennyire kiábrándító a helyzet a Pszichiátria/Pszihológia terén?

Figyelt kérdés

hallottam olyan történetet, hogy egy gyereket az anyja bevitt a pszichiátriára, mert dühös volt és összetötr egy poharat. ezt elmondták a dokinak, aki erre telenyomta a gyereket mondenféle dilibogyókkal, és erre a gyerek tényleg bedilizett, és egy ördögi kör alakult ki.

d hallottam olyat is, hogy egy nőt a depressziója miatt elektrosokkoltak meg, és így a 150es IQ-ja 120ra csökkent, és a fotózás iránti szeretetét is elvesztette (pedig kitűnő fotós volt), tehát egyszerűen tönkretették a nőt. pedig /szerintem/ ezt meg lehetett volna oldani egy pszichológussal, ak csak elbeszélget vele

kiváncsi vagyok a véleményetekre

ha tudtok még ezekhez hasonló történeeket írjátok le lécci

2010. jan. 3. 12:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tenyleg kiabarandito a helyzet. Gyogyszer nelkul nem jossz ki a pszichiatertol. nagyresze fuggoseget okoz, kinok kozt tudsz megszabadulni toluk, foleg az antidepresszansoktol. ezek kozul nemelyk, Rexetin, seroxat, zoloft, ongyilkossagra hajlamosit. nem egy ilyen esetrol tudnak. de ti is tudjatok a gyogyszeripar is a PENZ rol szol. Elektrosokkot Igenis hasznalnak mai napig. Ez nem pletyka. Pedig kutatasokkal soha ne tamasztottak elo a valodi hatasossagat. Az orvostudomany MINDEN aga kozul a pszichiatria van a legkezdetlegesebb fazisba. Sajnos
2010. jan. 4. 20:33
 12/16 A kérdező kommentje:

Én is sokat hallottam elektrosokkos kezelésekről, de még mindig nem tudom felfogni, hogy mire jó

az még megérthető/bár nehezen/hogy agy pszichopata őrültnél alkalmazzák, na de egy teljesen ép elméjű embernél minden ok nélkül...

2010. jan. 4. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Elektrosokkot ma már szerencsére csak nagyon durva betegségnél használnak, pl. ha magától nem is eszik már a beteg. Nem így volt ez 50 éve, amikor a szovejetunióba bevezették, hogy van egy külön skizo betegség, az alattomos-skizo, aminek az a tünete, hogy nincs tünete, és szépen lesokkolták az ember IQ-ját addig, amég meg nem szerette a TSZ-t. Ilyen már nincs!

A gyenge gyógyszerekről viszont elmesélhetné valaki, hogy akkor ugyan mért csinálja akinek odaadják, hogy megy 2 lépést a WC felé, bepisil, megy 1 lépést vissza az ágy felé, és lefekszik a földre?!

Ezzel ellentétben volt olyan kisérlet, hogy egészségeseket betanítottak konkrét tünetekre, és a fele orvos ugyan félrediagnosztizálta, de mindet beraktákták 1+ hónapra. A betegek viszont többen is szóltak, hogy ez ám nem közéjük való. Van olyan pszichiáter ismerősöm is, aki ugyan ért a témához, de el van tiltva, mert ő is kezelés alatt áll. :)

2010. jan. 6. 06:43
 14/16 A kérdező kommentje:
és miért van kezelés alatt?
2010. jan. 7. 19:50
 15/16 anonim ***** válasza:
62%

Úgy van, az összes pszihiáter rossz, de ha beteg vagy akkor nincs más választásod.

Szerintem azért mert valaki összetör egy pohrat még nem kell a diliházba bevinni, én a szülöt látnám ott szivesen, nem a gyereket.

Nem a scientológia találja ki a hülyeségeket, hanem ógy is van.

Elektrosokkot nemigen alkalmaznak de téleg úgy van, hogy bemész a pszihiáterhez felírja a gyógyszereket, ha jók akkor szerencséd van ha nem akkor felírja a kövi gyógyszert.

Ha az se jó, akkor beutal a kórházba, ahól elsödlegesen is (pláne ha nem vagy megelégedve az ottani dolgokkal, visszabeszélsz az orvossal, vagy valami) ógy begyógyszereznek, hogy ógy érzed, valami köd rádszált, és elnyomja hogy gondolkozzál, csak ülsz egyhelyben, mert nincs fizikai eröd se, ha felálsz, ógy érzed, hogy szédelegsz.

És a 3-4 hónap alatt is ha enyhitik is a gyógyszeradagot, de annyirsa be vagy löve, hogy nehezen tudjál beszélni meg gondolkodni.

Csak az a rossz, mikor a szervezeted hozzászokik a gyógyszerhez, vagy kimész a kórházból, és csökken a gyögyszeradag, akkor ideges, és ingerült vagy hogy fel tudnél robanni.

Nem az a baj mikor úgy begyógyszereznek, hanem amikor megy ki belöled a gyógyszer, akkor vagy ideges.

2010. jan. 17. 11:33
 16/16 anonim ***** válasza:

"gyerekeknek még végszükség esetén is nagyon hosszú, akár évekig tartó sikertelen "beszélgetős" terápia után is alig adhatnak gyógyszert"

Nekem 1-2 beszélgetés után adtak!!! Anaflanil-t

2010. jún. 29. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!