Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiátria miért maradt a...

A pszichiátria miért maradt a mai napig is egy elrettentő hely, és nem olyan a megítélése, mint a belgyógyászatnak pl?

Figyelt kérdés
És miért erősen hierarchikus felépítésű, és ott behódolás van csak a legutolsó ápolónak is, mert különben jön a büntetés (gyógyszer, zárt osztály formájában)?
2011. ápr. 20. 05:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
mert a pszichiátria veszélyes. A betegek veszélyesek magukra és másokra
2011. ápr. 20. 05:42
 2/18 anonim ***** válasza:
46%

Persze, veszélyes, de erre azért a filmek is simán rádobnak egy lapáttal. Ott tényleg totál rémes helynek állítják be, ami rendesen túlzás.

A pszichiátrián - ha jól kezelik a betegeket - sem ölnek meg, ha bemész, mint mondjuk vendég, vagy tanuló, ellenben tele van "érdekes" (nem találtam jobb szót) esetekkel.

2011. ápr. 20. 05:56
 3/18 A kérdező kommentje:

hát sztem a realitáson semelyik film nem tud túl tenni, mert ismerek párat, de egy horrorfilm kutya füle ahhoz képest, az a minimum, hogy a szadista hajlamú ápolóknak tökéletes hely, hogy kiéljék hajlamaikat, de sorolhatnám a lekötözésket, ha "nem vagy jó", a kényszer-gyógyszerezéseket ....

sztem aki ilyen naiv, az nem látott még olyan részt, amit vendégeknek soha nem mutatnak meg, mert annyira durva, szal itt a filmek sehol nincsenek a valósághoz képest (sztem)

2011. ápr. 20. 06:02
 4/18 A kérdező kommentje:
tudok olyan esetről, hogy a kigyúrt ápoló ellopkodja a betegek tusfürdőjét, aztán ha az mer szólni érte, akkor még kap egy kis kezelést paranoid skizofrénia miatt is, az ápolótól kettesben meg egy külön kezelést .... sajnos ez csak a realitás, semmi más
2011. ápr. 20. 06:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen pszichiátrián jártál.Én ilyet nem tapasztalta. Édesapámat sajnos halála előtt sokáig kezelték zárt osztályon. Lehetett látogatni, az ápolók emberségesek voltak, semmije sem tűnt el.Horrort nem láttam. Kezeléseket az orvos döntötte el, nem az ápoló.Behódolás??? Kinek, miért? Ez is kórház, persze van hierarchia, de a megszokott felállás.Főorvos-orvos-ápoló.
2011. ápr. 20. 06:09
 6/18 A kérdező kommentje:

én úgy értettem a nagyon kemény hierarchiát, hogy a beteg van a legalsó szinten, és ő aztán kénytelen maxiumálisan behódolni még az ápolóknak is, mert annyira stigmatizált jellegű az egész "ő a beteg, ő a hülye" felállás, hogy ezt alapból elvárják, ha pedig nem engedelmeskedsz, akkor zárt osztály.

sajnos többet is láttam, és bizony tudnék még horrort mesélni, na de nem szükséges, hát itt vannak csak azok az esetek, amelyek napvilágra kerültek (híradó), hogy miket művelt két ápoló a betegekkel.

na most ez sajnos csak egy jéghegy csúcsaként elkapott eset, de hát ez megy mindenhol, akkor neked volt szerencséd, na meg persze sok múlik a pénzen is

2011. ápr. 20. 06:18
 7/18 A kérdező kommentje:
nem betegként láttam többet is :)
2011. ápr. 20. 06:22
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom,hogy te hol jártál? Nekem is volt betegem,akit sűrűn be kellett vinni a a pszichiátriára,de semmi durvaságot nem tapasztaltam.

Az természetes,ha dühöngő,önveszélyes a beteg, azt adott esetben le kell kötözni,hogy kárt ne tegyen önmagában és másokban.

Hallottunk már olyan esetről,amikor egy beteg megölte valamelyik beteg társát.

Sok tragédia történt már amiatt,hogy az ilyen betegeket kiengedték a kórházból!

Szerinted mit kellene velük tenni? Okosabb lenne,ha eltöltenél néhány hónapot ápolóként egy ilyen osztályon. Akkor tudnád,hogy miről is beszélsz.

2011. ápr. 20. 06:31
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Újra olvasom,amit írtál!

Amit a két ápoló mesélt,az csupa hazugság! A mi városunkban történt az eset. A feljelentő nőt a rossz munkája miatt elbocsátották az otthonból. (Nem kórházból). Bosszúból kitalálta a történeteket,és a szcientológusok segítségével,ügyet csinált belőle.

Nem kell mindent elhinni,amit a TV-ben hallassz.

A Bíróságon eddig még semmit nem tudtak rábizonyítani az ápolókra.

2011. ápr. 20. 06:34
 10/18 A kérdező kommentje:

nyilván egy ilyenből nem is lehet rábizonyítani semmit ... evidens!

másrészt tudom én, miről beszélek, hidd el, egészen közvetlen módon vannak infóim az ottani történésekről, és mit is mondjak, sajnos egy percig nem kétlem, mert ismerem a szadista ápolót is, és egy ilyen tusfürdő-ellopás a minimum, ennél sokkal durvább dolgok is történnek

2011. ápr. 20. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!